1UZ gaśnie po rozgrzaniu

Problemy z silnikami dotyczące modelu LS

1UZ gaśnie po rozgrzaniu

Postprzez neromax » 16 cze 2016, o 09:10

Mam problem z lexem, po rozgrzaniu do temperatury 80-90* silnik od razu gaśnie, można go odpalić dopiero gdy trochę ostygnie, przejadę kawałek i zaś to samo.
Na zimnym silniku wszystko jest ok.

Jakieś pomysły :( ? silnik 1uzfe 93r - nie podłączałem pod pc bo go nie ma, jedynie kody błyskowe, ale tego jeszcze nie sprawdzałem.
135
├┼┼╕
246 R
Avatar użytkownika
neromax
Lex user
 
Posty: 43
Dołączył(a): 12 paź 2014, o 21:00
Lokalizacja: Katowice
Model Lexusa: SC 400 1UZ-FE 92`
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Katowice

Re: 1UZ gaśnie po rozgrzaniu

Postprzez gmiter » 16 cze 2016, o 09:54

Czujnik temperatury silnika wstępnie na podmianę.
Avatar użytkownika
gmiter
Lex Driver
 
Posty: 489
Dołączył(a): 9 mar 2016, o 12:07
Lokalizacja: Gdynia
Model Lexusa: IS300
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdynia

Re: 1UZ gaśnie po rozgrzaniu

Postprzez dS » 16 cze 2016, o 09:59

Jak zgaśnie i na ciepłym próbujesz go odpalić to kręci czy nie bardzo ? Bo jak nie chce kręcić to może rozrusznik się skończył.
"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
Avatar użytkownika
dS
Moderator
 
Posty: 2958
Dołączył(a): 21 wrz 2010, o 17:30
Model Lexusa: GS430
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wołomin

Re: 1UZ gaśnie po rozgrzaniu

Postprzez neromax » 16 cze 2016, o 10:27

Kręci ładnie, zapali na 2 sek i gaśnie, nic nie dławi, nie szarpie, po prostu gaśnie. Jak ostygnie (tak z 10min) to odpali, ładnie jedzie, ale zaraz znowu zgaśnie. natomiast jak jest jeszcze zimny to jedzie bez problemu. a czujniki położenia wałka, halla ?

jak ja mam to sprawdzać ? muszę kupić nowe i podmieniać ?
135
├┼┼╕
246 R
Avatar użytkownika
neromax
Lex user
 
Posty: 43
Dołączył(a): 12 paź 2014, o 21:00
Lokalizacja: Katowice
Model Lexusa: SC 400 1UZ-FE 92`
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Katowice

Re: 1UZ gaśnie po rozgrzaniu

Postprzez Maciek-Olsztyn » 16 cze 2016, o 11:12

U mnie gasł na ciepłym jak przepustnica była zabrudzona....
po oczyszczeniu jak ręką odjąć...
ale nie wydaje mi się żeby to było to ;)
tak czy owak może jakoś pomogę tym wpisem
Maciek-Olsztyn
Lex user
 
Posty: 36
Dołączył(a): 28 paź 2014, o 10:23
Model Lexusa: ls400
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: olsztyn

Re: 1UZ gaśnie po rozgrzaniu

Postprzez neromax » 16 cze 2016, o 12:37

Czyściłem, świece wymieniłem i nic...
135
├┼┼╕
246 R
Avatar użytkownika
neromax
Lex user
 
Posty: 43
Dołączył(a): 12 paź 2014, o 21:00
Lokalizacja: Katowice
Model Lexusa: SC 400 1UZ-FE 92`
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Katowice

Re: 1UZ gaśnie po rozgrzaniu

Postprzez Troy » 16 cze 2016, o 14:16

Sprawdź czy wyskakuje jakiś błąd.To tylko dwie minuty pracy
Troy
Lex user
 
Posty: 147
Dołączył(a): 20 lip 2013, o 23:04
Model Lexusa: LS400
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wlkp

Re: 1UZ gaśnie po rozgrzaniu

Postprzez lewmichal » 16 cze 2016, o 14:32

Jaki przebieg? Jest gaz? Z rzeczy mechanicznych - do zaworów kiedyś ktoś zaglądał, kompresja na ciepłym jest?
Obrazek
Avatar użytkownika
lewmichal
Lex user
 
Posty: 182
Dołączył(a): 9 sty 2015, o 12:05
Lokalizacja: Świdnik
Model Lexusa: LS 400
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Świdnik

Re: 1UZ gaśnie po rozgrzaniu

Postprzez neromax » 16 cze 2016, o 15:07

320tys , benzyna ...a no nie zaglądał .. nie straszcie że kompresji może nie być .
135
├┼┼╕
246 R
Avatar użytkownika
neromax
Lex user
 
Posty: 43
Dołączył(a): 12 paź 2014, o 21:00
Lokalizacja: Katowice
Model Lexusa: SC 400 1UZ-FE 92`
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Katowice

Re: 1UZ gaśnie po rozgrzaniu

Postprzez lewmichal » 16 cze 2016, o 17:38

Troy napisał(a):Sprawdź czy wyskakuje jakiś błąd.To tylko dwie minuty pracy

Gdyby był jakiś błąd, to Check by się świecił.

Proponuje najpierw zajrzeć do zaworów. Utrata kompresji na ciepłym to typowy objaw braku luzów zaworowych.
Obrazek
Avatar użytkownika
lewmichal
Lex user
 
Posty: 182
Dołączył(a): 9 sty 2015, o 12:05
Lokalizacja: Świdnik
Model Lexusa: LS 400
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Świdnik

Następna strona

Powrót do LS

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość