LS400 PALI I ZARAZ GAŚNIE JAKBY GO ZALEWAŁO

Problemy z silnikami dotyczące modelu LS

LS400 PALI I ZARAZ GAŚNIE JAKBY GO ZALEWAŁO

Postprzez Auto2001 » 31 sie 2016, o 09:08

PO WYMIANIE ROZRZĄDU LEXUS ZAPALIŁ BEZ PROBLEMU, CHODZIŁ OK 30 MIN W CELU ODPOWIETRZENIA I ZALANIU PŁYNU CHŁODZĄCEGO. NAGLE ZACZĄŁ SZARPAĆ TAK JAKBY PALIWO SIĘ KONCZYŁO, PO SPRAWDZENIU REZERWA SIĘ PALIŁA TO DOLALIŚMY 10 LITRÓW BENZYNY I NADAL PALI I GAŚNIE. WYMIENILIŚMY FILTR PALIWA NAWET PODSTAWILIŚMY POMPĘ PALIWA W BAKU I DALEJ TO SAMO - PALI GAŚNIE ALBO CHODZI CHWILĘ NA WOLNYCH OBROTACH JAK TYLKO DOTNIE SIĘ GAZU GAŚNIE NIE MAMY CZYM PODŁĄCZYĆ KOMPUTERA NIE MA WTYCZKI OBD TYLKO WTYK DIAGNOSTYCZNY PRZY SILNIKU.WYMIENILIŚMY TEŻ WSZYSTKIE ŚWIECE STARE BYŁY ZALANE I DUŻA PRZERWA, TERAZ WSZYSTKIE DAJĄ ISKRĘ I DALEJ TO SAMO.
Auto2001
Nowy lex user
 
Posty: 2
Dołączył(a): 30 sie 2016, o 19:36
Model Lexusa: LS400
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: JASTRZĘBIE ZDRÓJ

Re: LS400 PALI I ZARAZ GAŚNIE JAKBY GO ZALEWAŁO

Postprzez adam81 » 31 sie 2016, o 13:17

Ja bym sprawdził czy mechanik nie popełnił błędu po pierwsze czy rozrząd jest na znakach potem czy wszystko jest podłaczone tak jak być powinno czyli wszystkie połaczenia elektryczne oraz podcisnienia itp a dopiero szukałbym przyczyny gdzieś indziej. Jezeli przed wymiana rozrządu wszystko było ok to gdzieś jest błąd mechanika..
adam81
Lex user
 
Posty: 104
Dołączył(a): 14 cze 2013, o 09:43
Model Lexusa: LS 400
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: WARSZAWA


Powrót do LS

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość