Cześć,
Mam problem ze swoim rx z 2002. Ostatnio pojawiły się problemy z jazda autem na benzynie. Na gazie jest wszystko ok, ma moc i dobrze reaguje na gaz. Natomiast na PB jest mega zamulony i na wolnych obrotach szarpie, dusi się. Tak jakby nie chodził na wszystkich cylindrach. Sypie błędami P0175 i p0172. Wczoraj wymieniany był rozrząd i świece i po tej wymianie doszedł błąd p1346 i problemy z jazda na PB pogłębiły się. Aktualnie praktycznie nie da się jechać na benzynie, czekam aż nagrzeje się i przełączy na LPG. Myślicie, że mechanik dał ciała przy wymianie rozrządu i złe ustawił znaki? A może to przypadek, że teraz wyskoczył błąd vvti? Nie sprawdziłem czy na gazie zmienna faza działa. Czy przy wymianie rozrządu powinni wymienić też kolo zmiennych faz? Bo wiem, że tego nie zrobili. Tu może leżeć problem? A jeżeli problem leży w rozrządzie to czemu działa na gazie? Tak samo czy przy uszkodzonym maf sensor chodziłby dobrze na gazie?
Mam odb po bt i korzystam z programu car scanner, jakie parametry powinienem sprawdzić aby szukać przyczyny?
A może to wtrysk leje?
Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka