Mam problem z moim RXem. Mianowicie wszystko zaczęło się dziać po odbiorze auta od mechanika (wymiana wahaczy oraz tuleji z tyłu). Pojeździłem autem kilka dni i zauważyłem że mam wyciek z dyfra. Nie wiem czy mechanik mógł coś tam uszkodzić podczas wymiany wahaczy ale napewno nie chę już do niego wracać bo uwaga ..... wymiana wahaczy zajęła im 5 tygodni bo miał problem ze znalezieniem śrub, które przy nim wyszukałem na eBayu w ciągu kilkunastu sekund. Poprostu banda partaczy i nie chce dawać auta w jego ręce ponownie.
Po kilku dniach użytkowania niestety zaczął się kolejny problem. Samochód pali z rana normalnie. Dopiero po kilku godzinach jazdy gdy go zostawię na chwilę to nie chce mi już odpalić i muszę czekać kilka godzin aby uruchomić go ponownie. Wkładam kluczyk, kierownica się normalnie wysuwa i zapalają się wszystkie lampki ale nic więcej. Gdy próbuje go odpalić to słyszę tylko kliknięcie i tyle. Kliknięcie dochodzi jakby z okolic silnika lub akumulatora a jak siedzę w aucie to słychać ten głos jak by ze schowka. Dodam jeszcze że po kilku próbach jak już wyciągnę kluczyk lub nawet po zwykłej jezdzie to są odgłosy jakby było jakieś zwarcie i to trwa kilkanaście sekund.
Dodam też że mam wyciek płynu od wspomagania. Kilka razy już naprawiałem i dalej jest problem. Nawet nową pompę mi wsadzili i dalej cieknie.
Może miał ktoś kiedyś podobne objawy ? Byłem u pobliskiego mechanika ale niestety powiedział mi że Lexusy są zbyt skomplikowane i mam sobie poszukać kogoś innego

Wstawiam filmik jak to wygląda z tym odpalaniem
https://www.youtube.com/watch?v=DhyX7SifjH8
Z góry dzięki za jakiekolwiek wskazówki