przez Pawełn » 13 paź 2012, o 00:30
Spróbuje szerzej opisać problem,
Powietrze leci wszędzie jak należy z odpowiednią dla danego ustawienia pokrętła lub położenia auto mocą, tak samo z zimnym powietrzem po włączeniu klimatyzacji jest wszystko ok.
Zwiększam temperaturę pokrętłem i zaczyna lecieć ciepłe powietrze ale tylko na stronę pasażera, na stronę kierowcy dalej leci powietrze z tą samą mocą co na drugą stronę ale chłodne. Brak ciepłego po stronie kierowcy jest czy zwiększam temperaturę powoli czy od razu do oporu, tak samo nie ma znaczenia jak jest ustawione lewe pokrętło, czy na dół czy na górę, na bok, na twarz, czy auto, w każdym kierunku po stronie kierowcy brak jest ciepłego powietrza. Nic nie zmienia też czy włączony jest obieg wewnętrzny czy zewnętrzny. Wydaje mi się, że sprawdziłem wszystkie możliwe ustawienia pokręteł, w trybie ręcznym czy też auto na lewą stronę nie leci ciepłe powietrze.
Czekam na podpowiedź, a jeśli ktoś chciałby sprawdzić, potestować to dziwne zachowanie mojego ogrzewania to nie widzę problemu żeby gdzieś w miarę możliwości podjechać, pozdrawiam.