piotro1227 napisał(a):Yarecki napisał(a):Gumowy dywanik to według mnie porażka jakich mało, śmierdzi, stoi woda, wygląda fatalnie itd.
Miałem kilka auto nawet z jasnymi dywanami i nigdy z tym nie miałem kłopotów nawet zimą, jeśli już kupować drugi komplet, to według mnie lepiej kupić drugie dywaniki nie gumowe i tyle, zachowujemy estetykę i wszystkie walory tego rozwiązania.[/q
Co do wyglądu to nie będe dyskutował każdy ma inny gust ale co do tego że Ci śmierdzi to wiesz kwestia gumy, jeżeli jest zrobiony z dobrej jakości gumy to praktycznie nie ma zapachu a jak jest zrobiony z tandetnej to faktycznie śmierdzi smołą. To że woda stoi to chyba po to jest gumowy żeby to nie wsiąkało w wykładzinę i maty wygłuszające a łatwiej zebrać wode z gumy niż później to wszystko suszyć. Ale co kto woli są zwolennicy gumowych jak i materiałowych dywaników.
Yarecki napisał(a):piotro1227 napisał(a):Yarecki napisał(a):Gumowy dywanik to według mnie porażka jakich mało, śmierdzi, stoi woda, wygląda fatalnie itd.
Miałem kilka auto nawet z jasnymi dywanami i nigdy z tym nie miałem kłopotów nawet zimą, jeśli już kupować drugi komplet, to według mnie lepiej kupić drugie dywaniki nie gumowe i tyle, zachowujemy estetykę i wszystkie walory tego rozwiązania.[/q
Co do wyglądu to nie będe dyskutował każdy ma inny gust ale co do tego że Ci śmierdzi to wiesz kwestia gumy, jeżeli jest zrobiony z dobrej jakości gumy to praktycznie nie ma zapachu a jak jest zrobiony z tandetnej to faktycznie śmierdzi smołą. To że woda stoi to chyba po to jest gumowy żeby to nie wsiąkało w wykładzinę i maty wygłuszające a łatwiej zebrać wode z gumy niż później to wszystko suszyć. Ale co kto woli są zwolennicy gumowych jak i materiałowych dywaników.
Sorry, ale przez wiele lat jeżdżę z ori dywanikami w różnych samochodach i nigdy nie miałem potrzeby suszenia jakiegoś specjalnego mimo srogich zim, przecież używasz chyba ogrzewania w aucie, to sobie podczas jazdy woda odparowuje itd.
Jak Ci się wiadro wody w aucie wyleje to żaden dywanik nie pomoże
Rafa1504 napisał(a):Ja zawsze mam jeden komplet materiałowy na lato a drugi gumowy na zimę, nie wyobrażam sobię użytkownania materiałowych dywaników zimą![]()
Tutaj są jakieś na allegro:
http://allegro.pl/dywaniki-gumowe-czarn ... 43389.html
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość