Pawcio1979 napisał(a):Ale że po co chcesz się dobierać do parownika? Tam będzie czysto, tylko troche luźnych zanieczyszczeń. Rozbierałem kiedyś w poprzednim aucie obudowę parownika gdzie producent nie zastosował filtra kabinowego i nie ma tragedii.
Czyści się go tylko poprzez rurkę odpływową obudowy parownika. Dodatkowo czyszczenie klimy polega na ozonowaniu układu. To najlepszy sposób.
Pawcio1979 napisał(a):Chodziło mi o to, że tam nie ma tyle brudu żeby go łopatą wygarniać z obudowy parownika. Środek w piance jak najbardziej się sprawdza ale też trzeba wyczyścić kanały do nawiewów. Przy czyszczeniu nawiewów jedna uwaga żeby nie zrobić tak jak ja zrobiłem...,.... Za dużo pianki poszło i wentylator za mocno ustawiłem. Tym sposobem zalałem radio
Domingoo napisał(a):czy mogę po wyjęciu filtra kabinowego, włączyć nawiew i wpuścić tam odgrzybiacz wurtha w płynie? Czy poleci z wentylatora na parownik i kanały powietrzne? Proszę o pomoc .
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości