Ja profesjonalnych rad też bym chętnie posłuchał bo u mnie nawet podstawy szwankują i nie potrafie auta umyć tak żeby zacieków nie było
Do tej pory jeśli myłem w domu (zazwyczaj myje na bezdotykowej) to używałem szamponu autolanda. Sprawdzał sie nieźle, brud schodził, ale miał problem jak trzeba było się pojedynkować z sokami z drzew i tym podobnym badziewiem ale to podobno glinka z tym sobie radzi lepiej więc chyba będę musiał zainwestować.
Sporadycznie (latem co 6-8 tygodni zimą wcale) przelecę auto Turtle wax (niebieska butelka). Poleruję ręcznie. Z efektów jestem zadowolony ale mogło by być lepiej więc jak ktos ma może wiedze albo zna jakiś opis w necie jak to zrobić porządnie to chętnie poczytam. Potem jeśli nie pada przez dłuższy czas to tylko ściereczką z mikrofibry odkurzę co jakiś czas.
Potrzebuję jakiś środek czyszczący do alufelg chromowanych tylko w rozsądnej cenie

ostatnio kupiłem jakiś to jestem raczej nie zadowolony bo zostawia brzydkie ślady nawet jak się 2x spłucze. Rozważałem Meguiars Hot Wheels Chrome Polish, potrafi ktoś coś o nich powiedzieć?
Gorzej z wnętrzem bo tu nie mam niestety nic za bardzo do pielęgnacji skór i mimo że poniszczone strasznie to chętnie z rad skorzystam wszelkich. Plastiki i deskę czasem psiknę jakimś sprayem do wnętrz to się potem ładnie błyszczą i mniej kurzą ale wietrzyć trzeba przez cały dzień bo śmierdzi