Chciałem przed zakupem is-a zapytać Was o zdanie, bo na forum owszem jest mnóstwo informacji tyle ze nie zbyt precyzyjnych mam nadzieje że pomożecie mi rozwiać wszelkie wątpliwości związane z tym modelem

Zależy mi na jak największym i szczerym informacją, ponieważ bardzo wielką przywiązuje wagę do auta i bardzo staram się o nie dbać a więc :
-spalanie is200/is300 LPG i PB ( NORMALNE, będzie jeżdżony w trasie, spokojna jazda jak na lexa przystało)
- czy jest do dobry wybór na auto na dojazdy do pracy ( wydatki na naprawy bez ASO , paliwo)
- i czy przy tej normalnej jeździe/spokojnej is300 naprawdę tak sporo więcej spali?
Na forum owszem są podane spalania ale piszecie z prędkościami wyższymi niż 120 km/h, a nic nie ma o normalnej,spokojnej jeździe.Ponadto jest bardzo wieka rozbieżność w odpowiedziach co do spalania. Do szaleństwa mam drugie autko nissana z SR20 dlatego zależąy mi na tz "dziadkowym" użytkowaniu tego auta

I jeszcze jedno pytanie: czy może jest ktoś ze szczecina/okolic kto ma is-a czy 200 czy 300 żebym mógł się przejechać bo niestety nie miałem okazji jeszcze.
Będę bardzo wdzięczny za wyrozumiałość i jak najliczniejsze odpowiedzi. Auto planuje kupić w najbliższych 3 miesiącach