Po drugie przepraszam za brak Polskich znakow ale niestety nie mam opcji pisania z Polskimi znakami na swoim sprzecie.
W przyszlym roku bede sie przymierzal do zakupu pierwszego auta. Juz od dawna szukalem auta ktore by spelnialo wszystkie moje wymagania i bylem nastawiony na Honde Accord VII/VIII (jakze moj ojciec jezdzi takowa i polecal), aczkolwiek IS'y zawsze bardzo mi sie podobaly. Kiedy szukalem auta bralem pod uwage tylko IS'a 220d ale po przeczytaniu paru tematow odpuszcilem sobie ze wzgledy na awarie.
Lexa 250'tke skreslalem na starcie ze wzgledy na automatyczna skrzynie ale gdy poczytalem troche wiecej, autko coraz bardziej zaczelo mi sie podobac.
Na autko bede mogl przeznaczyc w granicach £ 5-6k (chcialbym zaznaczyc zeby nie przeliczac tej kwoty i poruwnywac jej do cen w Polsce, tutaj uzywane autk sa duzo tansze), z tego co widzialem na ogloszeniach powinno byc z czego wybierac w modelach z 2005-2008 roku z przebiegami po 50-60k mil.
Od auta oczekuje:
-bezawarynosci, chyba najwarzniejsza dla mnie kwestia, niechcial bym robic zbyt duzo wycieczek po warsztatach. Spokoj ducha stawiam na pierwszym miejscu.
-szukam autka komfortowego o zacieciu sportowym lecz nie ma to byc F1, po prostu ma nie mulic i byc wygodne

-auto ma sie ladnie prezentowac z zewnatrz zarazem jak i wewnatrz (Lexus napewno spelnia te wymagania)
W zwiazku z tym mam do posiadaczy 250'tki pare pytan.
Czytalem ze w Lexie jest malo miejsca. Czy dla mojego 2+0 i 183 cm wzrostu bedzie go wystaraczajaco?
Chodzi mi o miejsce w srodku, co do bagarznika to napewno wystarczy na dwie torby podozne.
Jak jest z awaryjnoscia 250'tki? I jakie sa ceny czesci i serwisowania w poruwaniu do Accorda?
edit: acha i jeszcze jak wyglada kwestia zmiany biegow lopatkami? czy mozna dzieki lopatka wkrecic auto a wieksze obroty? czy wogole zmiania to jakos specyfike jazdy? sorka ale jestem kompletnie zielony co do automatow
Z gory dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam.