Cześć,
Krótko o mnie czego potrzebuje w samochodzie: najbardziej liczy sie komfort jazdy, niskie koszty ekslopatacji, bezawaryjny, dynamiczny (ale nie zamierzam się ścigać z użytkownikami BMW). W rok przejeżdzam mniej więcej 5000-6000km (dlatego też nie chce kupować nowego). Wybór padł na 300h, chyba, że macie inne ciekawe propozycję chętnie wysłucham. Natomiast znalazłem kilka ogłoszeń takiego samochodu z 2014 roku przebiegi od 50k do 100k, wszystkie serwisowane w aso i chciałem zadać kilka pytań:
1) W ogóle czy warto brać używaną hybrdę pod uwagę?
2) Jedno z ogłoszeń to jest samochód sprzedawany przez salon, czy w takim wypadku jest sens sprawdzania tego samochodu przez aso? Chodzi mi o usługę przedzakupową w tym samym aso, gdzie salon sprzedaje samochód. Mam pewne obawy, że aso może ukryć niektóre wady aby salon mógł sprzedać samochód.
3) Na co zawracać szczególną uwagę przy zakupie takiego modelu?
4) Czy rzeczywiście koszty ekslopatacji są dużo niższe niż w przypadku benzyniaka? Chodzi mi głównie o części ekslopatacyjne jak klocki itd? Bo czytając wątek o 250t dużo osób narzekało właśnie na wymiany klocków. Jak to wygląda w tym modelu?
5) Czym się różni wersja elite od wersji elegance? Znajde gdzieś w internecie pdfy z 2014 roku aby porównać wyposażenie konretnych pakietów?