Z reguły amortyzator wymienia się jak jest już wylany lub po prostu nie trzyma i taka była przyczyna wymiany u mnie.
Do ledziu: Zawsze wychodzę z założenia, że jak coś robię to jest ryzyko ... ryzyko jest nawet jak chcesz piernąć a się zesrasz. Tak samo jest z samochodami, ktoś kupuje sprzęt i już na starcie zakłada, że nic się nie spierd... to znaczy, że jest niedoinformowanym optymistą. I nikt tu nie płacze nad bolączkami, tylko trzeba doinformować tego optymistę, żeby mu się nie wydawało czasami, że trawa jest drugiej strony bardziej zielona ... Ktoś ma kasę to jeździ i nie pierdoli, że drogo, że się psuje, że za cicho ... za głośno ... tylko trzeba coś zrobić, to prowadzi na serwis i ma działać. A jak lubi tam pogrzebać śrubokrętem w dupie to prowadzi maszynę do stodoły i se grzebie ... Ale samo założenie w obecnych czasach, że kupi i nic się nie będzie działo, tylko będzie jeździł bez żadnych napraw jest chore ...
Pozdrawiam
Link
GS mkIII - Pytania o auto z ogloszenia
- LinkPL
- Lex Maniak
- Model Lexusa: RX 500h
Re: GS mkIII - Pytania o auto z ogloszenia
How far We can go ...
-
- Lex user
- Model Lexusa: GS 450h
Ledziu co ty brałeś ? W każdym razie zmniejsz dawkę. Co do spalania to nikt nie napisał, że jest duże ale na pewno też nie jest małe ale spalanie to nie tyczy się amorków, które się psują. Mam się pocieszać, że amorki mi się zepsuły ale jakbym kupił niemca to może bym miał gorzej? A może wcale nie a może i lepiej. Czy według Ciebie opcja na auto to albo golf albo lex ? A jeśli samochody z DE są takie fatalne to czemu aż tyle osób je kupuje ? to chyba jacyś masochiści....
Poza tym my tu gadamy o lexusach i nikt mi nie powie, że amorek, który pada do 100 tyś jest ok. Mam w starym aucie nalatane 300k i amorki od nowości. W lexie mi siadły przy 70k. a komplet na tył kosztował z wymianą 5k. Lexus to bardzo dobre auto ale ma też swoje minusy i osoba, która go kupuje niech będzie przynajmniej świadoma.
Amorki się wymienia jak stukają i widać po teście amorków, że mają np 30% zamiast 70%. Co za filozofia...
Poza tym my tu gadamy o lexusach i nikt mi nie powie, że amorek, który pada do 100 tyś jest ok. Mam w starym aucie nalatane 300k i amorki od nowości. W lexie mi siadły przy 70k. a komplet na tył kosztował z wymianą 5k. Lexus to bardzo dobre auto ale ma też swoje minusy i osoba, która go kupuje niech będzie przynajmniej świadoma.
Amorki się wymienia jak stukają i widać po teście amorków, że mają np 30% zamiast 70%. Co za filozofia...
-
- Lex Master
- Model Lexusa: gs
Wiem ale nie powiem na 100% od tego samego dostawcy co Ty bierzesz tylko dawka o połowę mniejsza niż TwojaCinkos wrote:Ledziu co ty brałeś ?

Dlatego Ci powtórzę nie usprawiedliwiam Lexa że mu się amory wysypują tylko patrzę przez pryzmat konkurencji gdzie zepsute amory są tylko w sferze marzeń...Cinkos wrote: Mam się pocieszać, że amorki mi się zepsuły ale jakbym kupił niemca to może bym miał gorzej? A może wcale nie a może i lepiej. Czy według Ciebie opcja na auto to albo golf albo lex ? A jeśli samochody z DE są takie fatalne to czemu aż tyle osób je kupuje ? to chyba jacyś masochiści....
A najśmieszniejsze jest to ze jak wejdziesz na forum np: ałdi a4 to jest grupowa masturbacja ze zawieszenie jakiejś firmy kosztujące 1,5k w aucie za 7k wytrzymało 80tyś.km. i teksty pt. " a nie mówiłem że ałdi jest ok" porostu dwa amory w lexusie dają dupy i tyle w temacie...

A na wyniki sprzedażowe możesz patrzeć w różnoraki sposób więc zadając to typowe dla laika pytanie sprawdź dokładnie co w trawie piszczy wtedy zrozumiesz co to znaczy marketing ...
Ale nie martw się to że właściciel auta zwany octaviuszem co rano budzi się myśli jaki jestem sprytny bo to już jest prawie passat tylko 30% tańszy też jest wywołane przez marketingowców tych samych co wywołują u Ciebie myśl "no auto grupy wieśwagen nie może być gówniane skoro tyle się ich sprzedaje"

-
- Lex Driver
- Model Lexusa: GS430 mkIII
ledziu wrote:Wiem ale nie powiem na 100% od tego samego dostawcy co Ty bierzesz tylko dawka o połowę mniejsza niż TwojaCinkos wrote:Ledziu co ty brałeś ?
Dlatego Ci powtórzę nie usprawiedliwiam Lexa że mu się amory wysypują tylko patrzę przez pryzmat konkurencji gdzie zepsute amory są tylko w sferze marzeń...Cinkos wrote: Mam się pocieszać, że amorki mi się zepsuły ale jakbym kupił niemca to może bym miał gorzej? A może wcale nie a może i lepiej. Czy według Ciebie opcja na auto to albo golf albo lex ? A jeśli samochody z DE są takie fatalne to czemu aż tyle osób je kupuje ? to chyba jacyś masochiści....
A najśmieszniejsze jest to ze jak wejdziesz na forum np: ałdi a4 to jest grupowa masturbacja ze zawieszenie jakiejś firmy kosztujące 1,5k w aucie za 7k wytrzymało 80tyś.km. i teksty pt. " a nie mówiłem że ałdi jest ok" porostu dwa amory w lexusie dają dupy i tyle w temacie...![]()
A na wyniki sprzedażowe możesz patrzeć w różnoraki sposób więc zadając to typowe dla laika pytanie sprawdź dokładnie co w trawie piszczy wtedy zrozumiesz co to znaczy marketing ...
Ale nie martw się to że właściciel auta zwany octaviuszem co rano budzi się myśli jaki jestem sprytny bo to już jest prawie passat tylko 30% tańszy też jest wywołane przez marketingowców tych samych co wywołują u Ciebie myśl "no auto grupy wieśwagen nie może być gówniane skoro tyle się ich sprzedaje"
Gówna musi być dobre - miliardy much nie mogą się mylić.... Sorry z ot
- Thorgal1
- Moderator
- Model Lexusa: GS300 mkII '02 / GS450H mkIII '12.09
nie płaczę nad wymianą amorów i piast
(ceny oryginałów to 375pln piasta i 1833pln amor ale ze zniżkami to mi się udało 1450pln / szt
)
tylko mam porównanie z gs300 mk2 który przy tym przebiegu (miałem go 5 lat od 65tyś km do 170tyś) nie wymieniałem takich podzespołów (tam znowu czasami była zabawa z gazem)
więc nie porównam tego z autami DE ale do poprzednika - i w tym porównaniu nie jest różowo, a tam też auto poszło na sprężynach w dół i też jeździło dzień w dzień ... akumulator zmieniałem w nim pod koniec eksploatacji i był o rok starczy od auta - ponad 10 lat oryginał panasonic - ciekawe ile "żelka" wytrzyma w gs450h
(ceny oryginałów to 375pln piasta i 1833pln amor ale ze zniżkami to mi się udało 1450pln / szt

tylko mam porównanie z gs300 mk2 który przy tym przebiegu (miałem go 5 lat od 65tyś km do 170tyś) nie wymieniałem takich podzespołów (tam znowu czasami była zabawa z gazem)
więc nie porównam tego z autami DE ale do poprzednika - i w tym porównaniu nie jest różowo, a tam też auto poszło na sprężynach w dół i też jeździło dzień w dzień ... akumulator zmieniałem w nim pod koniec eksploatacji i był o rok starczy od auta - ponad 10 lat oryginał panasonic - ciekawe ile "żelka" wytrzyma w gs450h

http://lexus-forum.pl/viewtopic.php?f=86&t=8457
steam: aegirsson1, https://www.facebook.com/InsomniaSystem/
-
- Lex Master
- Model Lexusa: gs
No widzisz ja mam to samo płaczę gdy porównam nowe auta do GSa mk2 tylko mam świadomość że już nigdy czasy mk2 gs nie wrócą...Thorgal1 wrote:nie płaczę nad wymianą amorów i piast
(ceny oryginałów to 375pln piasta i 1833pln amor ale ze zniżkami to mi się udało 1450pln / szt)
z drugiej strony ciesze się jak czytam o problemach mk3 i mam nadzieje ze nic dodatkowo nie wyjdzie

-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: GS w fazie poszukiwań
Panowie, mam do Szczecina 600 km. ze Śląska,
Widział ktoś ten samochód?
http://otomoto.pl/oferta/lexus-gs-gs450 ... 6c513105e7
Poza kolorem " modre metalic" nie miałbym się do czego przyczepić.
Może jest jakiś "Krzysiu Jarzyna ze Szczecina", który oglądał ten samochód?
- michalllw
- Lex Master
- Model Lexusa: IS-F
Zamów sobie inspekcje auta, na wstępie da Ci to jakiś obraz autaMc_Abra wrote:Panowie, mam do Szczecina 600 km. ze Śląska,

https://www.facebook.com/MMniceCARS/
-
- Lex user
1. Bój się bój my właściciele lexusów hybrydowych jak nawali bateria od razu dajemy je na szrot
Kup Pan diesla - spokój gwarantowany:) najlpiej clean diesel from VW:)
2. Odsprzedaż- wręcz niemożliwa. Hybryda to auto tylko jednego właściciela - pierwszego - nie to co Volkswagen Passat - ten to do Niemiec do Polski a potem pewnie mają 3 młodość na Ukrainie lub w Afryce. Co racja to racja. Słyszałem, że toyota nie przewiduje serwisów dla hybryd powyżej 200k przebiegu - od razu na szrot:)
Ogólnie morał z tej bajki jest stary i dobrze znany - takie mamy samochody jakimi się jaramy:)

2. Odsprzedaż- wręcz niemożliwa. Hybryda to auto tylko jednego właściciela - pierwszego - nie to co Volkswagen Passat - ten to do Niemiec do Polski a potem pewnie mają 3 młodość na Ukrainie lub w Afryce. Co racja to racja. Słyszałem, że toyota nie przewiduje serwisów dla hybryd powyżej 200k przebiegu - od razu na szrot:)
Ogólnie morał z tej bajki jest stary i dobrze znany - takie mamy samochody jakimi się jaramy:)
-
- Lex user
Ja z niczym nie mam problemu śmieje się z takiego podejścia do aut hybrydowych, które są najbardziej niezawodnymi autami poczytaj sobie o priusie to się dowiesz. Ale u nas w kraju jest mit diesla z niemiec czego ty jesteś przykładem:) Poza tym ty nie zadajesz pytania ludziom, którzy mają te auta tylko stwierdzasz jak jest a tu pewnie CI co mają się z Tobą nie zgodzę dlatego czmykaj na vw manie i kupuj diesla;) w traktorze poczujesz się jak w domu:)