od jakiegos czasu coraz mocniej za mna chodzi marka Lexus - Najpierw kolega z pracy kupil es350 2011r solidne auto duzo chwalenia 300km 10l spalnie etc.

wydaje mi sie pora zaczerpnac waszej wiedzy:)
Na wiosne mam zamiar kupic GSa mk3 2006-2009 v8 430/460 AWD tu zaczynaja sie pytania
-czy ktoras z jednostek 430/460 to tak legendarna o ktorej sie tyle czyta i jej pancernosci i podatnosci na modyfikacje
-czy rozrzad silnikow v8 jest na pasku czy na lancuchu oraz czy rozrzad znajduje sie w pasie przednim czy od strony grodziowej
-czy wogole i jezeli tak to jak wysokie jest zuzycie oleju w silnikach v8
-czy warto szukac dluzej wersji AWD czy mozna sobie ten temat darowac i dobre zimowki wystarcza
jesli AWD to czy ma on jakies wady
-co ile nalezy robic serwis olejowy 5000/7500/10000km?
-jak sie ma silnik 350 do silnikow v8 pod wzgledem trwalosci osiagow, kultury pracy, osiagow
Czy te auta maja jakies wady/wrazliwe i szczegolnie problematyczne podzespoly jesli tak to jakie ?
i chyba banal na koniec czy ta legendarna trwalosc dotyczy tez gsa o ktorym mowa? Robie ok 40.000 rocznie i musi to byc auto takie jak s4 tylko wieksze izdecydowanie mniej upierdliwe a no i najlepiej z v8
Wiem ze jest juz temat gs3 zalozony przez administratora ale mam nadzieje ze w dziale o kupnie gsa jest tak malo tematow ze nie uzna tego za zasmiecanie
Pozdrawiam i prosze o porade