chodzi za mną pomysł zakupu GS 450h (III generacji), nie jestem całkiem zdecydowany ale poważnie nad tym myślę. Jedna z rzeczy nad którymi się zastanawiam to audio w tych samochodach. Wiem że Mark Levinson, że super gra itd, ale znakomita większość aut ma radio które jest obecnie jednak antykiem - kaseta, CD itd. Nie pamiętam kiedy ostatnio słuchałem muzyki z CD, bo wszystko mam w iPhone i do niego chcę podłączać samochód, wygoda tego rozwiązania nawet w tanich autach typu Peugeot, z tytułami na wyświetlaczu, przełączaniem z kierownicy itd. jest taka że trudno byłoby mi się przestawić na łączenie kablem i grzebanie w telefonie podczas jazdy. A Peugeota nie chcę kupować

Jest takie fajne rozwiązanie CarPlay, które integruje iPhone na poziomie muzyki, połączeń, nawigacji, sterowania głosowego itd. Można kupić np. nowe Volvo XC90 z tym ale są też radia Kenwood czy Pioneer do wstawienia w inne auto. No i tu pojawia się pytanie: czy macie jako właściciele tych aut doświadczenia ze zmienianiem radia? Ktoś może wstawiał sobie podobne rozwiązanie, jak to działa? Czy np. dalej mamy sterowanie w kierownicy? Czy gra to równie dobrze co oryginalne radio? Rozumiem że to co jest wmontowane fabrycznie to w sumie zwykłe radio 2 DIN i nie jest problemem wyciągnięcie go, czy jest to połączone z nawigacją i trzeba rozpruć całe auto?
Dzięki za Wasze przemyślenia na ten temat!