Cześc nosze się z zamiarem kupna GS III 450h iw związku z tym miałbym kilka pytań
1) Czytałem że da się pomimo wielkości zacisków założyć obręcze 17 i przejśc na opony 225/50 R17 - chciałbym to zrobić i kupić opony wielosezonowe ze względu na wygodę i "brak zim" ostatnio, zwłaszcza wcentrum Poznania, czy przejście na opony weższe odczuję w jakiś negatywny sposób ? ewentualnie czy zmiana felg będzie musiała być zaprogramowana w układzie kontroli ciśnienia jezeli czujniki nie zmienią miejsca ?
2) Ile realne kosztuje regeneracja baterii gdy system nas poinformuję o tej konieczności ?
3) na ile realnie starczają tarcze hamulcowe ? Bo czytałem, że klocki to 20 tys km
4) do pracy mam 3km, startuję z garażu podziemnego (temperatura w ciągu roku minimum 4 stopnie, max 18 stopnia) czy wersja hybrydowa spali sporo mniej niż GS300 ? Jakiej wartości się spodziewać na tak krótkim docinku ? 15 L/100 km ? ( wiem, że troche wróżenie z fusów)
5) Czy poprzez liftingi zmieniał się jakoś fotel kierowcy, wydaje mi się on trochę mały, choć z autem obcowałem 10 min ( mam 195 cm wzrostu)