przez cebem » 12 wrz 2017, o 01:16
Jestem właścicielem od niedawna, gs300 2005, zwykły automat, z plusów na ten moment to rozrząd na łańcuchu, cicho, wygodnie jak to w lexie. Tradycyjne zawieszenie jak najbardziej występuje bo takie właśnie mam. Ogólnie auto na plus choć w tym roczniku(może w późniejszych zostało to poprawione) jest kilka idiotycznych rozwiązań jak archaiczne navi, choć ekranu używam głównie do kamery cofania, ogólny interfejs obsługi klimatyzacji radia itd jest taki sobie, moze w 2005 ten system i dotykowy ekran z taką rozdzielczością w aucie to byl szał i fajny bajer, teraz już niezbyt.
Bluetooth to jakiś dramat, mam sparowany telefon i za każdym odpaleniem auta pierwsze połączenie muszę wykonać z poziomu navi, tylko wtedy będę miał dźwięk rozmów na głośnikach auta, jeśli nie wykonam tego połączenia,lub wykonam je z poziomu telefonu to już żadne połączenie wychodzące czy przychodzące nie będzie slyszalne na głośnikach auta tylko na telefonie mimo sparowania i wybranej opcji połączenia Bluetooth na telefonie. Myślałem, że to wina telefonu,ale na dwóch modelach to samo więc wychodzi, że to przypadłość mojego auta.
No i ostatnia rzecz która denerwuje, a zarazem jest piękna to oświetlenie wnętrza, w nocy wygląda to świetnie,klimatycznie, ale użyteczności brak, moc tych diod, oświetlenie schowków czy bagażnika to porażka, oczywiście ktoś wymyślił żeby dać prawie wszędzie ledy z autorskim podłączeniem żeby uprzykrzyć życie jeśli chcesz zmienić je na coś mocniejszego. Jedyne mocniejsze światełka w środku to te nad lusterkami w "słonecznikach".