jestem świeżo - parę dni - po zakupie Lexusa GS300 mk3 z 2005r. i zaobserwowałem kilka rzeczy o które chciałbym zapytać, mam nadzieję, że pomożecie :
1. spalanie - 13/100 przy spokojniej jeździe w mieście, spoko wynik, ale jedna rzecz mnie zastanawia, podczas postoju wskaźnik spalania pokazuje MAX, ale wydaje mi się, że nie ma to wpływu na średnie spalanie - to jakiś błąd oprogramowania?
2. wyświetlacz - jak dla mnie koszmarnej jakości, czy da się go wymienić na coś innego? wiem, że wszystko - nawiew, itp. - jest sterowane za pomocą niego, ale może jest jakieś obejście?
3. bluetooth - czy on służy tylko do rozmów telefonicznych czy można puścić też muzykę?
4. przy zakupie nie sprawdziłem jednej rzeczy, jak działa kickdown, ostatnio się przejechałem tak porządnie, po wymianie olei, itp. i niestety, ale auto bardzo mocno szarpnęło przy dwubiegowej redukcji - skrzynia?

5. lampka na suficie - jedna z 3 cały czas się pali, nawet podczas jazdy, denerwuje mnie ... to normalne?

6. na jakiej konkretnie zasadzie działa ten pilot, podchodzę do auta i nieraz drzwi auto się otworzy, nieraz muszę to robić poprzez naciśnięcie guzika na pilocie, a zamknięcie odbywa się tylko poprzez naciśnięcie czarnego guzika na klamce, czyżby to tylko bateria czy nie potrafię tego ogarnąć ?

7. jakie powinno być prawidłowe ciśnienie w oponach bo komputer cały czas wywala błąd?
8. mam auto z jasnym środkiem, ale chciałbym wymienić na czarne, czy oprócz boczków, foteli, tunelu trzeba również wymienić deskę rozdzielczą?
9. gdzie jest regulacja do świateł - świecą za nisko
10. jedna z lamp nie skręca w prawo, co może być przyczyną?
11. zamontowanie gazu kosztuje podobno 7k zł, czy jest jakiś warsztat który by to zrobił za 5?
12. ile was kosztuje autocasco?
13. z innej beczki, czysta ciekawość, czy tablica rej. przednia może być założona krzywo, kumpel tak jeździ starym pordzewiałym golfem i twierdzi, że można