Strona 1 z 1

Gs300 II skrzynia biegów awaryjna? Ile wytrzyma ?

PostNapisane: 7 kwi 2018, o 22:52
przez tuningfreak1
Witam, jestem nowy na Forum i jutro jade ogladac GS300 drugiej generacji.
Rocznik 2000
Samochod ma przejechane 260tys km.
Powiedziano mi ze skrzynie padaja przy 250 do 300tys km.
Czy to jest prawda?
Jesli tak to jaki koszt wymainy i kupna skrzyni?
Na cos jeszcze zwrocic uwage przy kupnie czy przy tym przebiegu ze wzgledem na skrzynie nie kupować?
Z góry dziękuje

Re: Gs300 II skrzynia biegów awaryjna? Ile wytrzyma ?

PostNapisane: 8 kwi 2018, o 02:17
przez piter14060
Ciekawe kto ci takie bajki naopowiadał :)
Ojciec ma GS300 98r. przebieg 450tyś , skrzynia chodzi bez zająknięcia, płynnie zmienia biegi itp 0 problemów,
więc jeżeli przebieg jest oryginalny skrzynia powinna chodzić super, są to jedne z najbardziej bezawaryjnych i wytrzymałych skrzyń automatycznych na świecie.

Re: Gs300 II skrzynia biegów awaryjna? Ile wytrzyma ?

PostNapisane: 8 kwi 2018, o 09:04
przez tomek808
może i padnie jak olej jest fabryczny . moja ma 270k i chodzi idealnie tylko po obrotomierzu widać zmianę biegów a znajomy kupił z poławą mojego przebiegu i chodzi beznadziejnie ktoś nie zmianiał oleju a w misce było błoto i opiłki .więc wymiana oleju ma tu duże znaczenie .

Re: Gs300 II skrzynia biegów awaryjna? Ile wytrzyma ?

PostNapisane: 8 kwi 2018, o 09:27
przez tuningfreak1
Bardzo dziekuje wam za odpowiedzi.
Jest poza skrzynią cos co powinienem sprawdzić przed zakupem?
Elektronika ma robic problemy wiec wszystkie przyciski wyprubuje czy dzialaja.
Sprzedajacy mowi ze kontrolka abs u sie pali ale ze juz ma jakis nowy czujnik i to drobiazg zmienic. To prawda ?
Tu jeszcze zdjecia autka Obrazek

Re: Gs300 II skrzynia biegów awaryjna? Ile wytrzyma ?

PostNapisane: 9 kwi 2018, o 21:06
przez Pawcio1979
Co możesz sprawdzić ?
Sprawdź czy i jak działają klapy regulujące temperaturę w aucie. Sprawdź czy jak ustawisz ciepło to leci ciepło a czy jak ustawisz zimno to leci zimno. Do sprawdzenia obie strony kabiny bo zdarza się, że jedna strona działa ok a druga strona ma focha.