200T niby takie powolne? To auto ma 8 sekund do setki, już nie przesadzajmy. Jest szybsze niż 90% samochodów na ulicy. Ludzie czasem popadają w skrajności. Jak ktoś ma problem z wyprzedzaniem autem które ma 240 koni to niech lepiej odda prawo jazdy które znalazł w czipsach. Nie lubię takiego pieprzenia, jeszcze 20 lat temu wszyscy maluchami jeździli i było dobrze a teraz nagle każdy musi mieć auto które ma 500 koni, bo sobie kupił starego gruza z V8 i jest teraz wielkim panem który nie skala się jazdą jakąś pierdziawką poniżej 400 koni. Najwięcej kilometrów nabijam w firmie jeżdżąc autem które ma 320 koni, kolejnym który ma 200 koni, przez kilka lat jeździłem rodziców GS-em który miał 345 koni a dwa prywatne własne mam 165 koni i 115 koni i jakoś nie czuję się tragicznie
Spalanie to rzecz bardzo subiektywna, zależy od stylu jazdy w warunków w jakich się jeździ, RX którym jeżdżę jako służbówką ganiam dużo po autostradach, a moc jest po to, żeby ją wykorzystywać. Spalanie 8-9 to mają moi rodzice w GS450h jeżdżonym na spokojnie, auto bryłą mniejsze i lżejsze, stąd moim zdaniem spokojnie jeżdżony RX przeciętnie powinien palić z 10 litrów, już nawet przyjmując, że ja trochę za ostro jeżdżę, ale jak mówię- to rzecz indywidualna, a nie ma co kruszyć kopii o jeden litr w tą czy w tamtą. Można na to spojrzeć inaczej- RX 450h pali bardzo mało, bo jak nim latam 160-180 na autostradzie a pozamiejsko spokojnie to jednak pali tylko 11 litrów
Co do spalania wersji 200T, ja na Twoim miejscu liczył bym się z spalaniem rzędu 12-14 litrów zależnie od warunków i stylu jazdy.