owczar napisał(a):A jak zmieniają się wskazania czujnika temp podczas rozgrzewania?
Możesz jeszcze spróbować zresetować korekty ECU przez odpięcie klemy ujemnej na kilkanaście sekund. W zasadzie, po każdym czyszczeniu powinno się to robić.
owczar napisał(a):Teoretycznie powinno, ale warto zawsze zrobić adaptację od zera tuż po pracy.
Może być coś z lewym powietrzem, ale dziwne, że tylko na zimnym jest problem. Krokowca czyściłeś?
No właśnie wszystko jest ok, bo odrazu jadę z rana do pracy i obserwuje, pokonuje dokładnie z 5-6 km i temperatura idealna. Wczoraj jeździłem troszkę szybciej po lekkich zakrętach (taka zajawka mała) to zaobserowwałem, że gdy wjeżdzam na szosę gdzie zalesione jest otoczenie, to i temperatura spada w dół, potem do góry. Tak też działo się jak jeździłem szybciej, 160-170 km/h prędkością przelotową po obwodnicy to też to samo wahlowało się przez chwilkę z tym wskazaniem temperatury.owczar napisał(a):A jak zmieniają się wskazania czujnika temp podczas rozgrzewania?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości