is200 odpala i od razu gaśnie.

is200 odpala i od razu gaśnie.

Postprzez herobrine » 29 wrz 2018, o 13:03

Cześć, mam spory problem z lexem. Po wymianie pompy wody auto odpala i gaśnie, było też spawane coś ale klema masowa niby odłączona. Wymieniony sterownik z immobilizerem, cewki podmieniane wszystkie, wymieniona przepustnica, sterownik od gazu wywalony ale ciągle to samo. Czasem odpali i trzyma jakieś 300 obrotów, autocom nie pokazał nic. Napiszcie chociaż na co zwrócić uwagę. Mechanika sprawdzana cała, sprężanie rozrząd, ciśnienie paliwa.
herobrine
Nowy lex user
 
Posty: 4
Dołączył(a): 20 paź 2016, o 15:32
Model Lexusa: IS200
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska

Re: is200 odpala i od razu gaśnie.

Postprzez Rad33 » 29 wrz 2018, o 18:23

czujnik wału sprawny?
czujnik wałka rozrządu działa?
Rad33
Nowy lex user
 
Posty: 7
Dołączył(a): 16 sty 2018, o 02:45
Lokalizacja: Wwa
Model Lexusa: IS 200 Sport
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wwa

Re: is200 odpala i od razu gaśnie.

Postprzez herobrine » 29 wrz 2018, o 19:06

Wygląda na to, że sprawne bo oporności mają dobre. Jak sprawdzić cewki ? Czytałem, że jak zrobią zwarcie w obwodzie powrotnym do ECU to będzie taki efekt, jakby silnik sygnalizował awarię.
herobrine
Nowy lex user
 
Posty: 4
Dołączył(a): 20 paź 2016, o 15:32
Model Lexusa: IS200
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska

Re: is200 odpala i od razu gaśnie.

Postprzez Pawcio1979 » 29 wrz 2018, o 21:50

herobrine napisał(a):Czytałem, że jak zrobią zwarcie w obwodzie powrotnym do ECU to będzie taki efekt, jakby silnik sygnalizował awarię.

Właśnie tak miałem w GS300. Luźne wtyczki były i popękana izolacja na przewodach.
Pawcio1979
Lex Driver
 
Posty: 378
Dołączył(a): 27 wrz 2017, o 18:31
Model Lexusa: GS300 MkII
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań


Powrót do IS mk1 1998-2005

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości