Nie odpala, problem z diagnozą

Nie odpala, problem z diagnozą

Postprzez Konik527 » 8 lip 2019, o 15:47

Witam was :)
Otóż mam problem z moim lexem... ostatnio jadąc sobie silnik na sekunde stracił moc tak jak by lekko przerywał a za jakiś czas znowu tylko ciut częściej.
Gdy zaparkowałem i czekałem na mamusie silnik zostawiłem uruchomiony żeby klima działała po czym silnik powoli spadał z obrotów, zaczął już targać bo tak było ich mało i w końcu zgasł.
Odpaliłem na nowo i pochodził kilka sekund i znowu padł aż w końcu w ogóle nie odpalił.

Gdy go przytargałem na podwórko na drugi dzień odpaliłem i chwile pracował ale zgasł na nowo :/ Zacząłem więc sprawdzać: pompka paliwa, filtr paliwa (od razu wymieniłem), iskra jest, kompresja sprawdzona (niecałe 14 bar około i na jednym było 12,5), żadnych błędów komputer nie pokazał, zresetowałem kompa i też nic :mad:

Jeszcze podejrzewam czujnik wałka rozrządu lub położenia wału (jeśli uważacie żeby je sprawdzić to miło by było jak byście dali wskazówke gdzie mniej więcej się znajdują :P )

Jeżeli macie jakieś pomysły, sugestie itd. z góry dziękuję za odpowiedź :mrgreen:
Avatar użytkownika
Konik527
Nowy lex user
 
Posty: 18
Dołączył(a): 16 cze 2019, o 20:31
Model Lexusa: IS 200
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Mielec

Re: Nie odpala, problem z diagnozą

Postprzez Konik527 » 9 lip 2019, o 18:55

Dodam, że pewności też nie mam co do komputera i może on coś miesza :zryw:
Avatar użytkownika
Konik527
Nowy lex user
 
Posty: 18
Dołączył(a): 16 cze 2019, o 20:31
Model Lexusa: IS 200
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Mielec

Re: Nie odpala, problem z diagnozą

Postprzez Pawcio1979 » 13 lip 2019, o 21:28

Udało się coś poradzić?
Pawcio1979
Lex Driver
 
Posty: 378
Dołączył(a): 27 wrz 2017, o 18:31
Model Lexusa: GS300 MkII
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań

Re: Nie odpala, problem z diagnozą

Postprzez Konik527 » 24 lip 2019, o 10:17

Tak udało się :) Okazało się, że najprościej w świecie nie dostawał paliwa ... wymieniałem filtr i sprawdzałem pompkę paliwa dlatego mnie to trochę pomieszało :P Prawdopodobnie któryś z tych zaworków cofał paliwo albo pompka za słabo biła dlatego wymieniłem całość tego wkładu pompy, filtra i pływaka na używke z allegro i śmiga :D
Avatar użytkownika
Konik527
Nowy lex user
 
Posty: 18
Dołączył(a): 16 cze 2019, o 20:31
Model Lexusa: IS 200
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Mielec

Re: Nie odpala, problem z diagnozą

Postprzez Damian7546 » 23 lis 2020, o 11:13

Konik527 napisał(a):Tak udało się :) Okazało się, że najprościej w świecie nie dostawał paliwa ... wymieniałem filtr i sprawdzałem pompkę paliwa dlatego mnie to trochę pomieszało :P Prawdopodobnie któryś z tych zaworków cofał paliwo albo pompka za słabo biła dlatego wymieniłem całość tego wkładu pompy, filtra i pływaka na używke z allegro i śmiga :D


Mi drugi raz padła pompka w baku (średnio co 4 lata :) ) Oczywiście wymieniane na używki.
Masz może jakieś doświadczenie z nowymi pompkami ?
Damian7546
Lex user
 
Posty: 51
Dołączył(a): 21 sie 2014, o 19:46
Model Lexusa: IS200
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Mielec


Powrót do IS mk1 1998-2005

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości