IS200 brak odcinki

IS200 brak odcinki

Postprzez NappyBoy » 9 lip 2013, o 21:26

Witam,

Od jakiegos juz czasu zauwazylem ze odcinka przy 6250 mi sie przesunela na koniec tarczy. Raz czy dwa dla testu pocisnalem po calosci i bylo na tarczy 8 k :D wiecej tego nie robilem ale cos tu jest nie tak.. Nie potrzebuje krecic go tak wysoko ale mam w planach zakup LSD i fajnie by bylo polatac bokiem a tak musze obrotow pilnowac . Jakies pomysly jak ja przywrocic ? trzeba podpinac kompa czy odlaczyc na cala noc klamry z akumulatora ?

Dodam ze moj is200 ma turbo ( bez instalacji gazowej)

Pozdro
Avatar użytkownika
NappyBoy
Lex Maniak
 
Posty: 913
Dołączył(a): 17 sty 2013, o 21:05
Model Lexusa: IS200 Turbo
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdansk

Re: IS200 brak odcinki

Postprzez k0zz » 9 lip 2013, o 22:29

Carsik kiedyś wspominał że masz nieseryjne oprogramowanie ECU, może to dlatego ?

Swoją drogą wczoraj zastanawiałem się czemu mi fura nie idzie więcej niż 6000 rpm :) Tak myślałem, że to odcinka, ale wskazówka siedziała na 6000 obrotów cały czas a kiedyś słyszałem że wskazówka powinna dość do odcinki, na chwile odpuścić i znowu dobić i tak w kółko, póki gaz w podłodze.
Avatar użytkownika
k0zz
Lex user
 
Posty: 282
Dołączył(a): 28 kwi 2013, o 08:26
Model Lexusa: IS 200
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Mazowieckie

Re: IS200 brak odcinki

Postprzez NappyBoy » 9 lip 2013, o 23:04

Zgadzam sie z Toba, u mnie tak bylo przed i po zalozeniu Turbo . Obroty dochodzily do 6250 , uderzylo pare razy,spadek i znow w gore - trzymajac oczywiscie noge na gazie caly czas.

Natomiast juz po samym turbo odcinka zanikla po jakims czasie ( nie wiem jaki czynnik spowodowal brak). Rozmawialem z Panem Piotrem, byl zdziwiony . Mowil rowniez ze na nowym ECU ustawili odcinke standardowo . Na jego samochodzie nie udalo im sie "pozbyc " limitu RPM gdzie u mnie po czasie uzytkowania juz tak . Pisalem do "chlopakow " z GT4 ale chyba cos zajeci sa dlatego pomyslalem ze zapytam na forum.

Nie widze w tym problemu , o ile nic zlego nie dzieje sie z silnikiem czy innymi podzespolami . Fakt ze chcialem pojezdzic sobie bokiem czy porobic baczki po wstawieniu LSD a tu musze byc czujny z obrotami ;)

pozdrawiam
Avatar użytkownika
NappyBoy
Lex Maniak
 
Posty: 913
Dołączył(a): 17 sty 2013, o 21:05
Model Lexusa: IS200 Turbo
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdansk

Re: IS200 brak odcinki

Postprzez carinus » 10 lip 2013, o 21:21

U mnie tez nie ma odcinki,dlatego kupiłem kabelek USB i wprowadzam limit obrotów do świnki.Na LPG mam ustawiony limiter w samym sterowniku gazowym.
Avatar użytkownika
carinus
Lex Master
 
Posty: 1881
Dołączył(a): 28 lis 2010, o 19:29
Model Lexusa: IS200 SC Turbo,RX400h,IS220d
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: lubuskie/Belgia


Powrót do IS mk1 1998-2005

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości