blad p1346 i problem z moca

blad p1346 i problem z moca

Postprzez chmieliksr2 » 2 lip 2014, o 13:27

witam . na wstepie chcial bym sie przywitac ze wszystkimi na tym forum :)
MOj problem polega na odpalaniu autka wczesniej odpalal po chwilowym kreceniu teraz trzeba krecic okolo 3 sekund . po za tym zapalila sie kontrolka silnika pozniej po dluzszej jezdzie okolo 120 km i zgaszeniu silnika potem ponownym odpaleniu mulilo nie wkrecal sie na obroty tak jak by cos blokowalo, dopiero powyzej 4 tys zlapal moc ale nie taka jak wczesniej . a i jeszcze wskazowka spalania po odpaleniu odrazu wskakuje na max ...
chmieliksr2
Nowy lex user
 
Posty: 15
Dołączył(a): 2 lip 2014, o 00:08
Model Lexusa: is200
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Janów lubelski

Re: blad p1346 i problem z moca

Postprzez chmieliksr2 » 2 lip 2014, o 13:29

dodam ze dzisiaj rano jak odpalilem wszystko ustalo ... bylem na diagnostyce i wyszedl blond czujniaka temperatury dolotu powietrza i blad p1346.. prosze o dorade co to moze byc jesli ktos moze mial ten sam problem
chmieliksr2
Nowy lex user
 
Posty: 15
Dołączył(a): 2 lip 2014, o 00:08
Model Lexusa: is200
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Janów lubelski

Re: blad p1346 i problem z moca

Postprzez carsik » 2 lip 2014, o 13:34

no błąd czujnika temp. pow dolotowego przecież sam to napisałeś, siedzi w puszce filtra od przodu samochodu.
carsik
Lex Master
 
Posty: 1063
Dołączył(a): 24 sie 2012, o 20:45
Model Lexusa: IS200
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: GT4 Warszawa

Re: blad p1346 i problem z moca

Postprzez chmieliksr2 » 2 lip 2014, o 13:43

no tak i przez to trudno odpala i nie wkreca sie na obroty i szarpie ?
chmieliksr2
Nowy lex user
 
Posty: 15
Dołączył(a): 2 lip 2014, o 00:08
Model Lexusa: is200
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Janów lubelski

Re: blad p1346 i problem z moca

Postprzez piter_79 » 2 lip 2014, o 17:42

czesc, błąd P1346 pojawia sie jeśli jest jakiś problem z rozrządem, mi sie trafiła ta przypadłość i jak sie okazało pasek był na ostatnich nogach, wymieniłem rolke, pasek, napinacz, zresetowałem kompa i check zniknął, wygląda że musisz zrobić prezent swojemu :LEXUS:
piter_79
Nowy lex user
 
Posty: 16
Dołączył(a): 18 lis 2011, o 19:12
Model Lexusa: IS 200
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gostyń

Re: blad p1346 i problem z moca

Postprzez Riki » 7 lip 2014, o 10:03

chmieliksr2 napisał(a):witam . na wstepie chcial bym sie przywitac ze wszystkimi na tym forum :)
MOj problem polega na odpalaniu autka wczesniej odpalal po chwilowym kreceniu teraz trzeba krecic okolo 3 sekund . po za tym zapalila sie kontrolka silnika pozniej po dluzszej jezdzie okolo 120 km i zgaszeniu silnika potem ponownym odpaleniu mulilo nie wkrecal sie na obroty tak jak by cos blokowalo, dopiero powyzej 4 tys zlapal moc ale nie taka jak wczesniej . a i jeszcze wskazowka spalania po odpaleniu odrazu wskakuje na max ...

spalanie zawsze wskazuje na maxa po odpaleniu , Jak napisał kolega wyżej sprawdź rozrząd bo moim zdaniem mógł przeskoczyć
Avatar użytkownika
Riki
Lex Driver
 
Posty: 481
Dołączył(a): 20 paź 2013, o 23:24
Model Lexusa: is 200
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Krasnystaw


Powrót do IS mk1 1998-2005

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości