IS350 - ograniczenie prędkości
- patryk81995
- Nowy lex user
- Model Lexusa: IS 350
- Kontakt:
IS350 - ograniczenie prędkości
Cześć,
posiadam Lexusa IS350 i chciałbym zdjąć blokadę prędkości maksymalnej, która wynosi zaledwie 230km/h. Wstyd mi trochę jak chłopaki z BMW 335i chwalą się wynikami powyżej 270km/h a ja zaledwie 230. Co z tego, że mam 4.8 do setki jak na autostradzie wyprzedzi mnie byle frajer z 2.0 litrowym dieselem. Stąd moje pytanie: jak i gdzie można zdjąć tak ową blokadę z ECU?
posiadam Lexusa IS350 i chciałbym zdjąć blokadę prędkości maksymalnej, która wynosi zaledwie 230km/h. Wstyd mi trochę jak chłopaki z BMW 335i chwalą się wynikami powyżej 270km/h a ja zaledwie 230. Co z tego, że mam 4.8 do setki jak na autostradzie wyprzedzi mnie byle frajer z 2.0 litrowym dieselem. Stąd moje pytanie: jak i gdzie można zdjąć tak ową blokadę z ECU?
- rafi440
- Lex user
- Model Lexusa: Is 300 SC
- Kontakt:
Re: IS350 - ograniczenie prędkości
Zmień kolegów...
- patryk81995
- Nowy lex user
- Model Lexusa: IS 350
- Kontakt:
@rafi440 Mam zacząć jeździć z tobą żeby się dowartościować? no way bitch
- Patryk666
- Lex user
- Model Lexusa: IS 220
- Kontakt:
Rafi440 Nie zmienia się kolegów z powodu Japończyków... Którym nie przyszło do głowy że ograniczenie 230 to Bezsens. Szukałem Po forach tematu do usunięcia Ograniczenia i nie moge nic znaleźć.. Słyszałem że w serwisie jest możliwość ale Kokosy chcą.. Tuner powinien coś takiego zrobić
) Pozdrawiam i życzę pobicia rekordów kolegów tym sprzętem ! i Szerokości

- adamsky73
- Lex Driver
- Model Lexusa: LS460 '08
- Kontakt:
W Lexusie wchodzi w grę chyba tylko magiczna skrzyneczka nazywana Speed Limit Defencer. W zalżności od tego czy masz automat czy ręczną skrzynię kupujesz typ 2 albo typ 1. Swoją drogą ciekawe czy koledzy pomyślą o zmianie opon na odpowiednio wyższy indeks prędkości
And in the end it's not the years in your life that count; it's the life in your years.
ABRAHAM LINCOLN
ABRAHAM LINCOLN
- bamss
- Lex Driver
- Model Lexusa: is250
- Kontakt:
zrob tak zeby ecu nie widzialao predkosci i juz:)
https://www.facebook.com/is250bams/?fref=ts Auto-Elektronika -naprawy komputerow airbag liczniki CarAudio-zabudowy w ofercie Vibie, DigitalDesigns,Alpine,Gms i wiele innych 662032092
- kupiec1985
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS200 SC
- Kontakt:
załóż podtlenek LPG , na gazie ograniczniki nie działają 

-
- Moderator
- Model Lexusa: Lexus
- Kontakt:
Musiałby założyć LPG I gen- na sekwencji ograniczenie działa tak samo jak na PB.
Odcięcie speed sensora od ECU wprowadzi go w tryb awaryjny.
Swoją drogą, to ja bym się chyba spalił ze wstydu
Jeśli serwis może to zrobić nawet za grubą kasę, to bym blokadę zdejmował, kasy nie żałował. Pieniądze to nie wszystko. Wstyd, gdy ktoś jedzie podobną furą 270, a Ciebie objeżdża 2 litrowy diesel na autostradzie, nie jest tego wart.
Odcięcie speed sensora od ECU wprowadzi go w tryb awaryjny.
Swoją drogą, to ja bym się chyba spalił ze wstydu

- Dawid0ss
- Lex Master
- Model Lexusa: Lexus GS450h mk3
- Kontakt:
A ja proponuję polać głowę zimną wodą i pomyśleć jednak o innych uczestnikach ruchu.
Nie wiem, gdzie Wy jeździcie te 230 i więcej. Z takimi tematami to na tor, Panowie, a nie na drogi publiczne
A na hot-head'ów w firmowych Wieśwagenach nawet nie zwracam uwagi
Pzdr
Nie wiem, gdzie Wy jeździcie te 230 i więcej. Z takimi tematami to na tor, Panowie, a nie na drogi publiczne

A na hot-head'ów w firmowych Wieśwagenach nawet nie zwracam uwagi

Pzdr
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS 250
- Kontakt:
hehe to ja swoim is250 cie wyprzedzę
Miałbyś Europejczyka nie miałbyś tych problemów. Mój 260km/h poleci, czyli tyle na ile jest wyskalowany licznik.
A najśmieszniejsze było kilka miesięcy temu na płatnej autostradzie do Gdańska jak leciał rząd chyba 3 sztuk Audi A6 A8 i A5 jedno za drugim, jak się musiało okazać miały fabryczne limity 250km/h więc musiałem im migać światłami
hehe
Chyba że wiecej juz nie mogły

A najśmieszniejsze było kilka miesięcy temu na płatnej autostradzie do Gdańska jak leciał rząd chyba 3 sztuk Audi A6 A8 i A5 jedno za drugim, jak się musiało okazać miały fabryczne limity 250km/h więc musiałem im migać światłami

Chyba że wiecej juz nie mogły