sebasej napisał(a):od wymiany do wymiany wlałem 3l oleju
tomcio105 napisał(a):Tzn. ile km zrobiłeś? Japończyki lubią brać olej więc jak np. zrobiłeś 100 000 km to nie jest to ani trochę nadmierne branie oleju... Tzn. mieści się w normie
sebasej napisał(a):Jestem posiadaczem is 250 .mój problem polega na nadmiernym zużyciu oleju.od wymiany do wymiany wlałem 3l oleju.wiem i czytałem juz na ten temat ze maja one ten problem po jakimś przebiegu mój ma 85 tys mil.wiec chce się coś więcej na ten temat dowiedzieć np czym to jest spowodowane jakie mogą być skutki na dalszą metę, i jeśli bym chciał to w jakiś sposób zniwelować jakie mogą być tego koszta i co potrzebne jest do naprawy.dodam ze samochód był serwisowany cały czas w salonie w UK . ostatnio serwis był w lexus Katowice jak byłem na urlopie w domu.
tomcio105 napisał(a):Szczerze to nie uwierzę w japończyka który by wcale nie brał oleju - dla mnie to z tym jest jak z przebiegiem 100 k na mercedesie z Niemiec (absolutne wyjątki).. Może 3 L na 10k to sporo, ale producenci przyjmują max 0,5-1,0 L na 1000. Rozsądnie jest przyjąć wartość max 0,3-0,4 i w niej kolega się mieści..
Oczywiście podjechać zapytać do serwisu nie zaszkodzi
tomcio105 napisał(a):Szczerze to nie uwierzę w japończyka który by wcale nie brał oleju - dla mnie to z tym jest jak z przebiegiem 100 k na mercedesie z Niemiec (absolutne wyjątki).. Może 3 L na 10k to sporo, ale producenci przyjmują max 0,5-1,0 L na 1000. Rozsądnie jest przyjąć wartość max 0,3-0,4 i w niej kolega się mieści..
Oczywiście podjechać zapytać do serwisu nie zaszkodzi
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość