przez Lexus USA » 17 lip 2019, o 01:20
Witam jak w temacie mam problem z klimatyzcja raz działa raz nie, czynnik w układzie na nowo nabity, czujnik temperatury jest ok, plyn chłodniczy również jest. Podpięty był komuter wszystkie parametry w normie już nie mam pojęcia gdzie szukac przyczyny, klima wylacza się kiedy chce i tak samo zalcza się kiedy chce dziś wylaczyla mi się gdy przegoniłem mocniej auto na wyższych obrotach, po wylaczeniu i odczekaniu 20 minut znow się uruchomila, przycisk od AC swieci się nie mruga. Miał ktoś kiedyś podobny problem? rece mi już opadają, byłem dwa razy u mechanika zero bledow oprócz sensora nasłonecznienia ale to podobno norma, zawsze jak odprowadzę auto do mechanika i on odpali to klima zadziała. Może panel od klimatyzacji szwankuje kiedyś tez po najechniu w dolek wylaczylo mi się radio, sprawdzałem wtyczki i wszystko jest ok. Proszę o pomoc, dodam jeszcze ze w zimie gdy oczywiście klima była wylaczona sam zalaczal się wentylator ten od klimatyzacji na zimnym silniku i wlaczal się co jakiś czas, auto wcale nie było nagrzane