gmiter napisał(a):2GR-FSE ma wtryskiwacze tożsame z ISF czyli 2URGSE we wtrysku pośrednim jak i bezpośrednim.
Pompa paliwa wysokiego ciśnienia w obu autach jest ta sama. Może być że wtryskiwacze 2GR czy ISF są mniej wydajne przez to że 2UR jak i 2GR mają też dodatkowo wtrysk pośredni zasilany druga pompą ze zbiornika (V6 ma 12 wtryskiwaczy, V8 ma 16).
Do czego potrzebujesz wydajniejszych wtrysków w 250?
gmiter napisał(a):Widziałem ostatnio jakiś opis i kreski. Przy 0,5 bara jest ~320Nm i 280KM na silniku. Na wtryskach seria. Po zainwestowaniu około 40k PLN seryjne 350 Cię objedzie
Jak masz automat to też przeróbka głowicy skrzyni - setup TransGo - inaczej pożegnaj się z przeniesieniem mocy na tylną oś.
gmiter napisał(a):Widziałem ostatnio jakiś opis i kreski. Przy 0,5 bara jest ~320Nm i 280KM na silniku. Na wtryskach seria. Po zainwestowaniu około 40k PLN seryjne 350 Cię objedzie
Jak masz automat to też przeróbka głowicy skrzyni - setup TransGo - inaczej pożegnaj się z przeniesieniem mocy na tylną oś.
gmiter napisał(a):Trzymam kciuki za takie projekty chociaż są pozbawione sensu ekonomicznego
gmiter napisał(a):Czytałem troche tematów na clublexus.com i wtryski to najmniejszy problem przy tym aucie.
Masz jakiś plan na czym to wysterować? Jaki kompresor?
Nie wiem jaki budżet zakładałeś ale dmuchanie w to auto z mocą docelową poniżej 450-500KM nie ma sensu ekonomicznego bo za 60k masz 350 a za okolice 90k masz ISF.
A jeżeli chcesz duzo dmuchać to dochodzi Ci pełny wydech.
Zestawu kompresora + orurowanie, IC, okablowanie poniżej 25k nie ma szans.
Wydech - 5k minimum,
Sterownik dobry + strojenie to też minimum 5koła a górnej granicy nie ma.
Strojenie + pierdólki po drodze też sporo wyjdą. Masz 250 po akcji serwisowej z bębnami VVTI? Warto to ogarnąc żeby zgrzytu nie było zaraz
Trzymam kciuki za takie projekty chociaż są pozbawione sensu ekonomicznego. Pamiętaj że w 250 masz heble nie większe niz w IS mk1
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość