GS300 MK I nie chce odpalic

GS300 MK I nie chce odpalic

Postprzez mkpiaseczno » 31 sty 2015, o 20:43

WITAM!
Na początku chcialem powiedziec że jestem tutaj nowy wiec jesli zalozylem temat w nie tym dziale to prosze o wyrozumialosc.

Wiec tak, zakupilem dzisiaj gs300 94r. Samochod w stanie technicznym rzekomo bdb. Blacharsko gorzej, ale mniejsza o to.
Lex odpalal od strzalu wszystko fajnie pięknie do poki nie wrocilem do domu i pojechalem na myjnie. Zajechalem, zgasilem autko, umylem, wsiadam chce odpalic a tu niespodzianka. Rozrusznik kreci auto odpala na 1-2s i gasnie. Jakby chcial a nie mogl... jakby nie podawal paliwa lub cos w ten desen. Nie da się odpalic. .. dodam ze immo jest podlaczone do pompki paliwa i da rade tylko odpalic tylko po wlaczeniu świateł postojowych. Inaczej nie odpali. I stad moje pytanie co moglo sie stac?

Pozdrawiam i prosze o rady
mkpiaseczno
Nowy lex user
 
Posty: 6
Dołączył(a): 31 sty 2015, o 19:51
Model Lexusa: Gs300
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: warszawa

Re: GS300 MK I nie chce odpalic

Postprzez carsik » 31 sty 2015, o 22:57

ale poważnie pytasz? To nie jest forum wróżka.pl . Masz dwie możliwości, albo paliwo albo zapłon. Ponieważ odpala na chwilę, więc pewnie paliwo. Sprawdź czy chodzi pompa etc. Jak masz doczepiane jakieś zabezpieczenie możesz pompę zasilić na krótko. Ale wysil się trochę i coś zrób.
www.gt4serwis.pl 695 13 25 28
Chiptuning również DENSO, serwis DPF, EGR i wszystkich funkcji sterownika silnika, pełny serwis mechaniki i elektroniki.
carsik
Lex Maniak
 
Posty: 998
Dołączył(a): 24 sie 2012, o 20:45
Model Lexusa: IS200
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: GT4 Warszawa

Re: GS300 MK I nie chce odpalic

Postprzez darto » 31 sty 2015, o 23:14

Rozrusznik kreci auto odpala na 1-2s i gasnie

Ja mam IS MK I i u mnie takie dolegliwości oznaczały padniętą cewkę.
Podobno :LEXUS: nie pojedzie jak padła cewka, a ma to na celu oszczędzanie katalizatora.
Nie wiem jak jest w GS ale może to jest to samo.
Podłącz go pod kompa albo załatw sobie sprawną cewkę, sprawdź wszystkie i będziesz wiedział czy to jest przyczyną.
Avatar użytkownika
darto
Nowy lex user
 
Posty: 10
Dołączył(a): 5 lip 2014, o 12:52
Model Lexusa: Is200
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Szczecin

Re: GS300 MK I nie chce odpalic

Postprzez krzywydg » 31 sty 2015, o 23:25

darto napisał(a):Rozrusznik kreci auto odpala na 1-2s i gasnie

Ja mam IS MK I i u mnie takie dolegliwości oznaczały padniętą cewkę.
Podobno :LEXUS: nie pojedzie jak padła cewka, a ma to na celu oszczędzanie katalizatora.
Nie wiem jak jest w GS ale może to jest to samo.
Podłącz go pod kompa albo załatw sobie sprawną cewkę, sprawdź wszystkie i będziesz wiedział czy to jest przyczyną.

odnośnie Twojego postu to niestety nie to na 100%... bo nie ma cewek pojedynczych...
A podłączyć GS300 mk1 pod kompa graniczy z cudem :]
Proponuje wizytę u elektromechanika i odłączenie tego "zabezpieczenia" bo pewnie po myjce ciśnieniowej robi Ci sie zwara na światłach...
ps. pokaż coś to kupyl... :)
http://www.youtube.com/watch?v=ukbIh0q9X3A Nie ważne co masz w sercu... Ważne co masz w dupie!
Części Gs300/430
Obrazek
Avatar użytkownika
krzywydg
Lex Maniak
 
Posty: 804
Dołączył(a): 14 sty 2011, o 00:42
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Model Lexusa: GS430 MK I
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza

Re: GS300 MK I nie chce odpalic

Postprzez mkpiaseczno » 1 lut 2015, o 02:12

Prawdopodobnie jest tak jak mowi przedmowca ze to immo i robi sie zwara... nie lubie czegos co nie jest fabryczne wiec trzeba to wywalic i w poniedziałek musze zatargac go do elektryka zeby posprawdzal cala elektryke. Od tego trzeba chyba zaczac aby auto normalnie palilo a nie stalo.

Ja wiem ze to nie jest forum że kazdy bd wiedzial co i jak ale moze komus sie przytrafilo takie cus wiec szukam rady ;)
mkpiaseczno
Nowy lex user
 
Posty: 6
Dołączył(a): 31 sty 2015, o 19:51
Model Lexusa: Gs300
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: warszawa

Re: GS300 MK I nie chce odpalic

Postprzez mkpiaseczno » 1 lut 2015, o 02:20

P.s.
Czy to mozliwe ze po paru godzinach od mycia nadal nie zapala tym bardziej juz nawet przy odpaleniu nie wchodzi na obroty? Rozrusznik kreci ale nawet nie zaskoczy jak wczesniej na chwilę. Wczesniej na cieplejszhm silniku przynajmniej cos sie dzialo a po paru godzinach lipa...
Ostatnio edytowano 1 lut 2015, o 13:08 przez mkpiaseczno, łącznie edytowano 1 raz
mkpiaseczno
Nowy lex user
 
Posty: 6
Dołączył(a): 31 sty 2015, o 19:51
Model Lexusa: Gs300
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: warszawa

Re: GS300 MK I nie chce odpalic

Postprzez mkpiaseczno » 1 lut 2015, o 13:00

:)
Załączniki
IMG_47910027317272.jpeg
To kupilem :p po tym zdjeciu juz nie odpalil.... :?
IMG_47910027317272.jpeg (12.81 KiB) Przeglądane 1493 razy
mkpiaseczno
Nowy lex user
 
Posty: 6
Dołączył(a): 31 sty 2015, o 19:51
Model Lexusa: Gs300
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: warszawa

Re: GS300 MK I nie chce odpalic

Postprzez Dawid0ss » 1 lut 2015, o 13:21

mkpiaseczno napisał(a):P.s.
Czy to mozliwe ze po paru godzinach od mycia nadal nie zapala tym bardziej juz nawet przy odpaleniu nie wchodzi na obroty? Rozrusznik kreci ale nawet nie zaskoczy jak wczesniej na chwilę. Wczesniej na cieplejszhm silniku przynajmniej cos sie dzialo a po paru godzinach lipa...

Zamiast go tak kręcić bez celu i pytać w ciemno, po prostu weź auto na lawetę i jedź do majstra. Więcej będzie z tego pożytku i mniej szkody dla auta :-) Pzdr
Moja maszynka - IS 200 Turbo mk1 http://www.lexus-forum.pl/viewtopic.php?t=8932
Avatar użytkownika
Dawid0ss
Lex Master
 
Posty: 1591
Dołączył(a): 14 sty 2013, o 12:46
Model Lexusa: IS 200 Turbo mk1 (link w stopce)
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa

Re: GS300 MK I nie chce odpalic

Postprzez mkpiaseczno » 1 lut 2015, o 13:32

Pytam bo moze ktos domowym sposobem to ogarnął i tak jest niedziela wiec nic nie zrobie :p mysllalem ze uruchomie go w ta piekna pogode :D
mkpiaseczno
Nowy lex user
 
Posty: 6
Dołączył(a): 31 sty 2015, o 19:51
Model Lexusa: Gs300
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: warszawa

Re: GS300 MK I nie chce odpalic

Postprzez klexus » 1 lut 2015, o 15:12

darto napisał(a):Rozrusznik kreci auto odpala na 1-2s i gasnie

Ja mam IS MK I i u mnie takie dolegliwości oznaczały padniętą cewkę.
Podobno :LEXUS: nie pojedzie jak padła cewka, a ma to na celu oszczędzanie katalizatora.
Nie wiem jak jest w GS ale może to jest to samo.
Podłącz go pod kompa albo załatw sobie sprawną cewkę, sprawdź wszystkie i będziesz wiedział czy to jest przyczyną.


GS MKI ma aparat zapłonowy,
Avatar użytkownika
klexus
Lex Master
 
Posty: 1752
Dołączył(a): 21 wrz 2010, o 17:01
Lokalizacja: Śląsk
Model Lexusa: GS 300
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Silesia

Następna strona

Powrót do GS mk1 1993-1997

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość