Gs300 jedzie tylko do 3 biegu...

Gs300 jedzie tylko do 3 biegu...

Postprzez 735 » 13 wrz 2018, o 13:28

Problem z automatem w gs300 2005r.W pamięci błędów zapisany jest zapis "zawór elektromagnetyczny C w pozycji wyłączonej", co powoduje, że automatyczna skrzynia biegów nie przełącza się już na 4. bieg. Pierwsze trzy biegi są i auto normalnie jeździ do 3 biegu. Co to może być ???
735
Lex user
 
Posty: 56
Dołączył(a): 19 lut 2017, o 17:18
Model Lexusa: Ls400
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Zduńska Wola

Re: Gs300 jedzie tylko do 3 biegu...

Postprzez nockaut85 » 10 maja 2019, o 05:45

Podpinam się pod temat. Mam ten sam problem. Czy udało Ci się go rozwiązać?
Avatar użytkownika
nockaut85
Lex user
 
Posty: 58
Dołączył(a): 21 gru 2014, o 12:59
Model Lexusa: GS430
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Londyn

Re: Gs300 jedzie tylko do 3 biegu...

Postprzez gmiter » 10 maja 2019, o 07:43

nockaut85 napisał(a):Podpinam się pod temat. Mam ten sam problem. Czy udało Ci się go rozwiązać?


Elektrozawór do czyszczenia/przelutowania/wymiany i po kłopocie
Avatar użytkownika
gmiter
Lex Master
 
Posty: 1234
Dołączył(a): 9 mar 2016, o 12:07
Lokalizacja: Gdynia
Model Lexusa: IS350
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdynia

Re: Gs300 jedzie tylko do 3 biegu...

Postprzez DawGad » 10 maja 2019, o 08:46

Dokładnie, prawdopodobnie elektrozawór(solenoid) w sterowniku mechatronicznym. Jak pojedziesz na diagnostykę to powinno wyrzucić błąd wskazujący na konkretny solenoid
Avatar użytkownika
DawGad
Lex Driver
 
Posty: 362
Dołączył(a): 16 lis 2012, o 17:30
Model Lexusa: IS200 >> GS430 mkIII
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gliwice


Powrót do GS mk3 2005-2012

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość