przez OPM » 18 paź 2021, o 14:15
Wiem, że odgrzewam kotleta ale mam duży problem z ułożeniem sobie wszystkiego w głowie. Czytałem kilka podobnych tematów ale wszędzie po kilka postów i temat urwany.
Przede wszystkim w grę wchodzi V8. Samochód byłby drugi w rodzinie, 99% trasy. Nastawienie głównie na komfort, must have wyposażenia to wentylacja foteli, mark levinson, czujniki parkowania + kamera cofania. Dobrze jakby tył miał grzane fotele, roletki w drzwiach. Zerkam na LS III, LS IV z początku produkcji, GS II i GS III. Proszę o podpowiedzi:
Czy jest jakaś różnica w jakości wykonania, wyciszeniu, trwałości silnika i zawieszenia pomiędzy LS III oraz IV?
Od PetrolheadNumerOne wiem już, że LS III po lifcie mógł mieć kamerę cofania, radar i przede wszystkim miał skrzynię 6 biegową. Czy do przedlifta idzie dorzucić kamerę, ewentualnie wymienić radio na jakiegoś w pełni kompatybilnego androida? Czy ogólnie polift jest warty dopłaty minimum kilku tysięcy bo widzę, że jak się trafia to jest sporo droższy od przedlifta?
Czy jest jakaś różnica w jakości wykonania, wyciszeniu, trwałości silnika i zawieszenia pomiędzy GS II oraz III?
Jak wypada wyciszenie przy 100/140km/h w GS a jak w LS? Czy do któregoś auta wsiada się ciut wyżej? Kręgosłup mam w średnim stanie, wygoda wsiadania, fotele, regulacje lędźwiowe to wszystko jest dla mnie ważne ale elektrykę foteli to akurat chyba każdy GS i LS ma.
Jeżeli chodzi o poziomy wyposażenia, LS najwyższą wersję ma President a GS? Prestige? Autko może się zdarzyć, że będzie sobie stało nieruszane nawet przez miesiąc (dlatego nie szukam hybrydy), czy któryś model jest bardziej wrażliwy na takie przestoje od pozostałych?
Bardzo proszę o pomoc.