Będę miły - Lepiej umyć auto samą wodą niż skorzystać z myjni automatycznej nie ważne czy to BP, Shell, Orlen, Heniek & Spółka.... Model auta nie ma totalnie znaczenia tzn. chyba, że masz coś co wymiarami nie wejdzie do myjni
Auta japońskie słyną ze swoich gów..nych miękkich lakierów, więc pytanie nie jest bezsensowne. A jak widzę u niektórych spojlery poklejone na ślinę to też się to na myjnię nie nadaje Generalnie jak się swoje auto lubi to myjnię automatyczną powinno się omijać szerokim łukiem
Przy cenie mycia ręcznego z wycieraniem, nabłyszczaniem opon, odkurzeniem dywaników i wydmuchaniem resztek wody kompresorem - 30PLN (cena pod Piasecznem - gość telefonicznie rezerwuje stanowisko) odechciało mi się zarówno bezdotykowych jak i mechanicznych (z tych skorzystałem może 3-4 razy jak musiałem podjechać czystym autem pod biuro klienta).
W którym miejscu pod Piasecznem? Iwiczna? Daj namiar
Nieodpowiednie ręczne mycie również może narobić wielu szkód na lakierze ale myjnia automatyczna to strzał w stopę. Widziałem roczne auta, które myte były właśnie na Orlenach, BP itp. i wyglądały tra-gi-cznie.