jak szybko umyc czarny samochód
- DanLexus
- Lex Driver
- Model Lexusa: SC300
- Kontakt:
jak szybko umyc czarny samochód
Do tej pory nie posiadalem samochodu z czarnym lakierem i albo się nie da albo nie potrafię szybko i dobrze go umyć. Jak to robicie? Co używacie?
Supras are just a hatchback SC300
- kulek
- Lex user
- Model Lexusa: V8
- Kontakt:
Re: jak szybko umyc czarny samochód
Szybko to go można chyba tylko ubrudzić...
-
- Lex user
- Model Lexusa: LS400, IS200T
- Kontakt:
Bezdotykowo nie da rady 
Rękawicą dotknąć trzeba...innej opcji nie ma

- DanLexus
- Lex Driver
- Kontakt:
Rozwiń wypowiedź... bo pojawia się jeszcze kwestia tego jak dotykać żeby nie porysowac. Czego używać? Po prostu nie mam czasu na przesadnie długie pucowanie auta bo wtedy musiałbym wybierać między myciem na przejażdżka w weekend. Nie wiem jak ludzie uzytkuja na codzień czarne samochody - chyba trzeba się nie przejmować że brudnym się jeździzdrowy_zab pisze:Bezdotykowo nie da rady

- carinus
- Lex Master
- Model Lexusa: RX400h,IS220d
- Kontakt:
Miękka szczotka do mycia i koniecznie do płukania woda zdemineralizowana lub czysta deszczówka.Po zwykłej zostanie niestety sporo białych plamek.
- michalllw
- Lex Master
- Model Lexusa: IS-F
- Kontakt:
Masz zajechany lakier z milionem rysek i porów. Zrób polerkę, nałóż wosk, np Soft99 do ciemnych lakierów i będziesz być auto bardzo szybko, przerabiałem to dziesiątki razy 

https://www.facebook.com/MMniceCARS/
-
- Lex user
- Model Lexusa: LS400, IS200T
- Kontakt:
Jak nie masz czasu to lepiej się nie zagłebiaj bo potem stracisz mnooostwo czasu i kasy
opłukać możesz zwykła kranowa, tylko wytrzeć do sucha ręcznikiem do tego przeznaczonym.
Do mycia doskonale sprawdza się dokładnie ten model rękawicy (w pl odpowiedniki 50+) https://m.aliexpress.com/item/32810822717.html?

Do mycia doskonale sprawdza się dokładnie ten model rękawicy (w pl odpowiedniki 50+) https://m.aliexpress.com/item/32810822717.html?
-
- Lex user
- Model Lexusa: szukam
- Kontakt:
Mam rękawicę z linka powyżej, za krótkie włosie, za dużo nie nasiąka szamponem, niestety do takiej CarPro jej baaardzo daleko, ale wiadomo cena też jest inna.
Czarny kolor jest trudny w utrzymaniu. Jak najbardziej pomyslałbym o wosku Fusso lub najlepiej powłoce, wtedy mycie nie zabiera dużo czasu. A samo mycie? Pianownicą nadkładasz pianę, spłukujesz, potem mycie na 2 wiadra, osuszasz ręcznikiem, do tego szyby i względnie auto ogarnięte. Oczywiście wskazane jest coś do mycia felg i opon (szczotka, płyny) ale to już nie dotyczy lakieru więc uznajmy że nie ma tematu
ps: szczotka do mycia lakieru narobi więcej bałaganu niż umyje...
Czarny kolor jest trudny w utrzymaniu. Jak najbardziej pomyslałbym o wosku Fusso lub najlepiej powłoce, wtedy mycie nie zabiera dużo czasu. A samo mycie? Pianownicą nadkładasz pianę, spłukujesz, potem mycie na 2 wiadra, osuszasz ręcznikiem, do tego szyby i względnie auto ogarnięte. Oczywiście wskazane jest coś do mycia felg i opon (szczotka, płyny) ale to już nie dotyczy lakieru więc uznajmy że nie ma tematu

ps: szczotka do mycia lakieru narobi więcej bałaganu niż umyje...
- DanLexus
- Lex Driver
- Kontakt:
Na szczęście lakier jest nowy więc tego problemu nie ma. Ale właśnie obawiałem się do tej pory myć go ręcznie żeby nie narobić rys. Jednak Bezdotykowo nie ma szans zrobić to dobrze.michalllw pisze:Masz zajechany lakier z milionem rysek i porów. Zrób polerkę, nałóż wosk, np Soft99 do ciemnych lakierów i będziesz być auto bardzo szybko, przerabiałem to dziesiątki razy
- DanLexus
- Lex Driver
- Kontakt:
Tak w ogóle to dzięki za odpowiedzi.
Jeśli możecie to napiszcie jeszcze jakich środków i sprzętów używacie do mycia. Jak już coś kupować to niech będzie sprawdzone i dobre. Wolę dopłacić parę pln i mieć spokój bo tak jak pisałem czas jest dla mnie bardzo ważny. Dlatego to co będę używał musi być skuteczne i przyjazne w użytkowaniu.
Jeśli możecie to napiszcie jeszcze jakich środków i sprzętów używacie do mycia. Jak już coś kupować to niech będzie sprawdzone i dobre. Wolę dopłacić parę pln i mieć spokój bo tak jak pisałem czas jest dla mnie bardzo ważny. Dlatego to co będę używał musi być skuteczne i przyjazne w użytkowaniu.