zender napisał(a):wiadomo ze LS460 ..szczególnie ze z tego co wynika to masz GSIII 430 ... zatem pójście w LS430 z punktu "wizualnego" to downgrade i tak pewnie odbierze to zona.
Arkadyx napisał(a):zender napisał(a):wiadomo ze LS460 ..szczególnie ze z tego co wynika to masz GSIII 430 ... zatem pójście w LS430 z punktu "wizualnego" to downgrade i tak pewnie odbierze to zona.
Ja tak zrobiłem i po dwóch latach nadal jestem zadowolony jak dzieckoZnając życie to i tak skończy się jak żona będzie chciała
owczar napisał(a):Zastanów się co jest priorytetem. Z punktu widzenia dopracowania ls430 polift jest bardziej dopracowany. Ls460 z początku produkcji mial problemy z hałasem na słupkach - problem ten potem poprawiono.
Osobiście mam np dość ciężka nogę i spalanie pb oscylowaloby w okolicach ok 14 średnio. Trochę jednak dużo - podchodzę do auta z pasją ale także pragmatycznie. Zamiast 14l pb spala 18l lpg i nie zastanawiam sie czy cisnąć tylko cisne.
Na korzyść ls460 moc, skrzynia, wygląd. Wrażenia z jazdy będą podobne. Choć niektórzy posiadacze ls430 z usa, którzy przesiedli się do 460 byli niektórymi aspektami rozczarowani. Warto poczytać.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości