Wyłączenie keyless też nie jest problematyczneFifkers napisał(a):A ktoś ma ten patent jakiejś polskiej firmy z modułem, który automatycznie wyłącza baterie w pilocie? Zahar z autocentrum to testował. Kosztuje parę stówek, ale łatwe do założenia i nie jest problematyczne w użytkowaniu.
Kristof napisał(a):Wyłączenie keyless też nie jest problematyczneFifkers napisał(a):A ktoś ma ten patent jakiejś polskiej firmy z modułem, który automatycznie wyłącza baterie w pilocie? Zahar z autocentrum to testował. Kosztuje parę stówek, ale łatwe do założenia i nie jest problematyczne w użytkowaniu.![]()
Wysłane z mojego Huawei P20 Pro przy użyciu Tapatalka
Z tego co pamiętam tam był specjalny try na kluczyku a'la saving mode tylko upierdliwe uruchamiać za każdym razem jak wysiadasz.Uki Luki napisał(a):Kristof napisał(a):Wyłączenie keyless też nie jest problematyczneFifkers napisał(a):A ktoś ma ten patent jakiejś polskiej firmy z modułem, który automatycznie wyłącza baterie w pilocie? Zahar z autocentrum to testował. Kosztuje parę stówek, ale łatwe do założenia i nie jest problematyczne w użytkowaniu.![]()
Wysłane z mojego Huawei P20 Pro przy użyciu Tapatalka
...a jak wyłączyć keyless w is250?
Pawcio1979 napisał(a):Cytując klasyka........ Przez ostatnie osiem lat zaniedbań poprzedniej władzy kradli dużo aut.......
Na szczęście teraz spada kradzież i kradną tak na prawdę pod zamówienie.
Pawcio1979 napisał(a):Druga sprawa to nawet najprostsze niefabryczne zabezpieczenie jest lepsze od czegoś standardowego. Jaśli muszą długo "grzebać" raczej odpuszczą. Inna sprawa, że ze złości mogą ci furmanką spalić.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości