zapodałeś temat poważny

Nawet obejrzałem całość, wytrwałem. W każdej takiej produkcji coś prawdy znajdziemy.
Ja to już od jakiegoś czasu jak patrze co się na świecie dzieje, czyli działania ludzkie plus nieprzewidywalne pogodowe...no poprostu wydaje mi się, że pręzej czy później to doprowadzi do wojny. Ale nie takiej jak w Iraku, w Afryce, tylko wojna która zaangażuje niestety większą liczbę krajów. Oby to nie nastąpiło. Ale jak patrze np. co się dzieje w USA, przecież jak ten kraj zbankrutuje...to kto jest "bankierem" stanów? U kogo taki przecież wielki kredyt mają? Ano Chiny... Jak stany zbankrutują, nie będą mogły spłacić Chin no to co tylko można sobie wyobrażać jak Chiny to mogą egzekwować.
No ale to sobie można gdybać i gdybać. Wiele rzeczy się dzieje niestety poza nami, i o wielu się nigdy nie dowiemy. Pewne tylko tyle, żę kryzys jeszcze uderzy poraz drugi, i niestety będzie coraz trudniej na świecie ludziom wiązać koniec z końcem.
A co do dobrych książek to polecam "Efekt uboczny - śmierć". Bardzo ładnie jest tu opisane jak nas koncerny farmacetyczne robią w bambuko. Jak lobbują, jak choroby wymyślają a potem na nie leki - np. ADHD..., pandemia grypy niedawna. Wszystko tam jest ukazane