Qrn napisał(a):Witam
Chciałbym usłyszeć wasze zdanie na temat pozycji lexusa wobec konkurencji marek premium.
1. Zawsze jak czytam testy i artykuły to piszą że we wnętrzu lexusa zastosowano materiały słabej jakości , np. plastik imitujący drewno , skóra ekologiczna . Czy to prawda ?
Jak na tle BMW MERCEDESA, AUDI , INFINITI wypada jakość wykonania LEXUSA ?
Sprawdź sam a później wyrobisz sobie własne zdanie. Posiedź sobie w A4 i przesiądź się do jakiegokolwiek Lexa. Różnica jest z pewnością, ale raczej na korzyść Lexusa. Jest też ważne, jak Ty to widzisz. Dla jednego skóra to słabej jakości materiał, bo z czasem potrafi się zużyć i już nie wygląda super, a poliestrowy welur w A4 czy serii 3 nawet po milionie przebiegu i wypraniu będzie wyglądał super ...
2. Czy LEXUS jest bardziej komfortowy od innych marek ? Jak na tle BMW MERCEDESA, AUDI , INFINITI wypada komfort W LEXUSIE ?(oczywiscie jak porównujemy np. is250 to z A4 I BMW 5 oraz C klasą , tj. ten sam segment .)
Musisz to sprawdzić sam i wybrać w czym będziesz lepiej się czuł ... mucha lubi gówno a żyd kapustę ... Jeździłem większością tych aut, oprócz Infiniti i najbardziej przypadł mi do gustu Lexus. To pytanie jest w stylu brunetki czy blondynki, kilka zdjęć i pod spodem napis która ma najlepsze krocze dla mojego wacka ... Musisz spróbować ... Mógłbym Ci napisać, że Lexus jest super, Ty pójdziesz kupisz auto wyciągnięte z bagażnika, będzie Ci klękać wszystko po kolei i powiesz, że Lexus jest przereklamowany ...
3. Jak z wyposażeniem Lexusów, czy posiadają one tyle opcji co niemieckie marki ? Bo na stronie zbytnio dodatków w konfiguratorze nie widać az tylu co w np. w BMW.
W samochodach zachodnich występują słabe wersje, w Lexusie jest tak, że wszystko już masz w środku i opcji do wyboru nie pozostaje wiele. Nie spotkasz np Gs w którym jest welur, bo tu nawet w standardzie była skóra ... Mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi ... Nie ma tam opcji, że silników 10 jak w A6, że wychodziły z silnikiem 2 litrowym w dieslu w 5 odmianach i w 10 benzynach, od 2 litrów poczynając itd ... Tu znajdziesz 3 silniki benzynowe i na tym koniec wyboru gdzie najmniejszy to był 3 litry 249 koni.
4. Która wyżej z wymienionych marek ma największy prestiż i jest według was najlepsza?
"Jeśli kupujesz samochód dla prestiżu to dlatego, że chcesz powiększyć sobie wacka, nie kupuj Lexa, bo nie chciałbym, żeby ktokolwiek identyfikował użytkowników tych samochodów z Tobie podobnymi ... Lepiej kup BMW, bardziej pasuje do Twoich preferencji ..."
Samochód kupujesz dlatego, że Ci się podoba i lubisz nim jeździć. A jeśli chcesz robić wożonko po mieście i chciałbyś aby ludzie się za Tobą oglądali to kup lepiej stare Porsche, bo na stary samochód nie wszystkich stać, a na nowym teraz jeździć może każdy ...
5. Jeżeli mielibyście wybrać pomiędzy BMW i Lexusem, która markę byście wybrali?
Już wybraliśmy
6. Czy opinia że LEXUS to to samo co TOYOTA jest prawdziwa, czy serio wszystkie podzespoły itp. są brane z modeli Toyoty ?
Tak i nie ... jest prawdziwa, ponieważ firma jest ta sama i wiele podzespołów jest wykonywane przez tych samych dostawców. Jednak jakość, wyposażenie, komfort jazdy jest inny. Nie jest prawdziwa ponieważ Lexus jest klasą premium, a Toyota klasyczną. To jak Audi i VW tylko nie do końca, bo tylko topowe wersje Audi można porównywać z Lexusem.
Strasznie chcę poznać odpowiedzi na te pytania, bardzo mi na nich zależy, wypowiedzcie się szczerze .
Licze na wiele odpowiedzi , mysle że ten dział pasuje do tego tematu,
Zachęcajcie innych znajomych użytkowników do udzielania się , tak aby powstała jakaś dyskusja i każdy wyraził swoje zdanie
Z góry dzięki
Dobre maniery nakazują aby nie dyskutować o czyichś gustach ... To tak jak byś potępił np. mnie za to że lubię szczupłe blondynki z dużymi cyckami, no bo przecież gorące brunetki lepiej ssają ... . Taka dyskusja zmierza do nieskończoności wypowiedzi, bo i tak nikt nikogo nie przekona ... każdy będzie gadał swoje i temat zejdzie na psy ...
Kurde tak się wczułem, że w pewnym momencie to wydawało mi się że jesteś "trollem majtolem" ...
Następnym razem proszę o bardziej kulturalne dobieranie słów to nie pub