mikrus napisał(a):Jak myślicie? Czy to auto jest wg. Was w porządku? Zastanawiam się czy jako drugie auto nie sprawić sobie takiej Alfy z silnikiem JTD, najchętniej wersję 1.9 JTD 140KM. Zastanawiałem się też nad poliftem, ale tam te silniki już do mnie nie przemawiają (poza 1.9 JTDm 120KM). Bardziej mi się podoba przedliftowa wersja tego auta. Ma trochę więcej charakteru. Oczywiście legendy na temat AR znam, ale jakoś mnie to nie zraża do marki. Czy ktoś z Was miał styczność z tym modelem?
mikrus napisał(a):Jak myślicie? Czy to auto jest wg. Was w porządku? Zastanawiam się czy jako drugie auto nie sprawić sobie takiej Alfy z silnikiem JTD, najchętniej wersję 1.9 JTD 140KM. Zastanawiałem się też nad poliftem, ale tam te silniki już do mnie nie przemawiają (poza 1.9 JTDm 120KM). Bardziej mi się podoba przedliftowa wersja tego auta. Ma trochę więcej charakteru. Oczywiście legendy na temat AR znam, ale jakoś mnie to nie zraża do marki. Czy ktoś z Was miał styczność z tym modelem?
MoodY napisał(a):Silniki diesla JTD, to naprawdę dobre jednostki, zarówno 8, jak i 16v. Natomiast jest jedna wada Alfy 147 i 156, którą trzeba zaakceptować... zawieszenie![]()
Wtedy gdy jest porobione i nie ma żadnych luzów jest rewelacyjne, auto poprostu klei się drogi, ale niestety jest strasznie nietrwałe i drogie, a zakładanie tańszych zamienników jeszcze bardziej skraca jego żywotność.
mikrus napisał(a):A jak z tymi "drobnymi" awariami elektroniki wygląda włoski producent?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości