Co do usterek, które znam w modelu z silnikiem diesla:
Lubią padać wtryski - przebieg czasami nawet już po 60-70 tyś. Są to chyba wtryski Denso przy czym zazwczyczaj pada jeden, a wymiana w ASO jest niezwykle kosztowana. Z tego co wiem ok 3500 zł. Ale jeżeli masz samochód z ASO PL to nawet po gwarancji jest możzlwiości załatwienia takiego za darmo od Denso Polska w "ramach dobrej woli producenta". Takie rzeczy robili doradcy serwisowi w ASO w Poznaniu jeszcze w Toyocie.
Turbiny- czasami niedomagają - brak mocy. Albo zawiesza sie zaworek, którego nie można wymienić (trzeba cała turbinę) albo zaczyna puszczać olej ale to przy większych przebiegach (tzn ok 150 tyś). Regenracja - słaba sprawa - nie słyszałem żęby się ktoś odważył regenerować turbinę Toyoty.
Ksenony - poadają żarówki - koszt jednej w ASO ok 800 zł. (cena sprzed jakiegoś czasu - pewnie teraz jest więcej, chyba że mają jakieś zamienniki). Również padają czasami mechanizmy samopoziomowania reflektorów. Koszt w ASO 1500 zł
Skrzynie biegów - nie są przystosowane do przenoszenia tak dużego momentu obrotowego. Słychać hałasy ze skrzyni, mielą łożyska. Nie znam kosztów naprawy ale z pewnością są wysokie.
Tyle wiem, jak coś jeszcze sobie przypomnę to napiszę.
Pozdrawiam