P1126
-
- Moderator
- Model Lexusa: Lexus
- Kontakt:
Re: P1126
A gdzie w opisie błędu jest coś o sprężarce klimy? Ja tam nic nie widzę. OBD diagnozuje tylko komponenty sterowania silnika, a nie osprzętu.
To błąd sprzęgła łączącego silnik przepustnicy z przepustnicą. Jak jest z nim problem, to silnik nie jest w stanie otwierać przepustnicy.
Na początek proponuję przeczyścić przepustnicę. Możliwe, że jest tam nagar, który powoduje zacięcia przepustnicy, a tym samym ślizganie sprzęgła. Przy okazji przeczyść też samo sprzęgiełko.
To błąd sprzęgła łączącego silnik przepustnicy z przepustnicą. Jak jest z nim problem, to silnik nie jest w stanie otwierać przepustnicy.
Na początek proponuję przeczyścić przepustnicę. Możliwe, że jest tam nagar, który powoduje zacięcia przepustnicy, a tym samym ślizganie sprzęgła. Przy okazji przeczyść też samo sprzęgiełko.
-
- Moderator
- Model Lexusa: Lexus
- Kontakt:
Tutaj masz procedurę diagnostyczną: http://lexus.solar3.eu/rm/rm684e/m_di_0106.pdf
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS 200 Classic
- Kontakt:
no właśnie auto jest dużo słabsze... kurde czeka mnie teraz trasa 600km i nie mam czasu tego zrobić... Najwyżej będę wolniej jechał. Mam nadzieje że nic się nie posypało i same czyszczenie pomoże. Dzięki za info 

-
- Lex Driver
- Kontakt:
hmmm dziś poszedłem jeszcze raz podłączyć elm i o dziwo żadnego błędu nie ma... Wyjąłem filtr powietrza i na zapłonie ruszałem przepustnicą i otwiera się do końca. Tyle że lekko przymula jak się da od razu do oporu ale po pol sekundzie zaraz jest otwarta na max. Dziwne przypadłości ma ten Lex
nieraz wywala check i abs i zaraz gaśnie teraz to ... Nie wiem czemu mi takie żarty robi 

-
- Lex Driver
- Kontakt:
Witam. Problem powrócił. Wyczyściłem przepustnicę nie rozbierając jej, zmierzyłem rezystencje i wyszło w normie 5.2 Ohma wg manuala i problem dalej występuje... Nie wiem co robić rozebranie przepustnicy w drobny mak coś da? Da się jakoś te sprzęgło wyczyścić?