Interfejs MVCI Xhorse z Allegro

Wszystko co związane z problemami w układzie elektrycznym.

Interfejs MVCI Xhorse z Allegro

Postprzez Krawcol82 » 28 kwi 2015, o 17:40

Witam!

Czy ktoś z forumowiczów miał styczność z interfejsami MVCI Xhorse od tego sprzedawcy:
http://allegro.pl/show_user.php?uid=10737130

Chodzi mi dokładnie o ten interfejs:
http://allegro.pl/profesjonalny-interfe ... 72961.html

Szkoda byłoby wyrzucić 1200zł za interfejs, którym nie można zakodować sterowników w aucie, bo nie obsługuje linii K i L :(

Ewentualnie może trafi się dobra dusza z Wawy, która mogłaby podjechać i sprawdzić na miejscu funkcjonalność interfejsu-czy można nim np. kodować czujniki ciśnienia :?:

Ewentualnie może ktoś z Sosnowca mógłby potwierdzić oryginalność i możliwość pełnego kodowania sterowników tego interfejsu:
http://allegro.pl/mvci-toyota-honda-vol ... 93106.html
Krawcol82
Lex user
 
Posty: 103
Dołączył(a): 3 kwi 2014, o 23:47
Model Lexusa: LS460
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska

Re: Interfejs MVCI Xhorse z Allegro

Postprzez markami » 28 kwi 2015, o 19:01

Myślec że do tego wystarczy to:
http://allegro.pl/interfejs-mini-vci-to ... 06041.html i oprogramowanie Techstream
Avatar użytkownika
markami
Lex user
 
Posty: 163
Dołączył(a): 25 lis 2013, o 22:17
Lokalizacja: Grajewo
Model Lexusa: Lexus LS430/Toyota Avensis T25
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Podlaskie

Re: Interfejs MVCI Xhorse z Allegro

Postprzez Krawcol82 » 28 kwi 2015, o 20:06

markami napisał(a):Myślec że do tego wystarczy to:
http://allegro.pl/interfejs-mini-vci-to ... 06041.html i oprogramowanie Techstream

Obawiam się, że może nie wystarczyć-wielu sprzedawców pisze, że jest możliwość kodowania/programowania sterowników, ale w rzeczywistości jest inaczej :(
Dlatego pytałem o interfejsy, które podałem wyżej....
Albo niech ktoś mi poleci sprawdzony interfejs (z Techstream), którym zakoduję czujniki ciśnienia-bo mam dość jeżdżenia do ASO.
Krawcol82
Lex user
 
Posty: 103
Dołączył(a): 3 kwi 2014, o 23:47
Model Lexusa: LS460
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska

Re: Interfejs MVCI Xhorse z Allegro

Postprzez LinkPL » 28 kwi 2015, o 23:03

Ale po co kodować od nowa ??
Można wymienić baterię ... Tak zrobiłem przy 4 czujnikach, polutowałem oczywiście wszystko na stałe i zalepiłem silikonem ... Wiadomo nie jest to oryginał, ale jak na razie wszystkie działają od miesiąca ... Też miałem problemy, bo wywalało mi błędy, a była to tylko wina padających z biegiem lat baterii ...

Mam gdzieś nawet jakieś zdjęcia.

Jeśli chcesz mogę spróbować swoim drugim przewodem i wtedy Ci powiem czy któryś jednak zadziałał.

Mam tego x - horsa i niestety, ale nie działa właśnie kodowanie czujników ... jako chyba jedyna rzecz ... cała reszta działa ... ale na tym mi się krzaczy ...

Pozdrawiam
Link

PS. Chyba rozwalili Ci czujnik ... no to wiadomo ... nie ma co włożyć ...
Avatar użytkownika
LinkPL
Lex Maniak
 
Posty: 794
Dołączył(a): 9 lis 2010, o 00:59
Lokalizacja: Iłża
Model Lexusa: Kia Optima SW GTline, T4Runner
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Iłża

Re: Interfejs MVCI Xhorse z Allegro

Postprzez Krawcol82 » 29 kwi 2015, o 12:42

Nie mam uszkodzonych czujników :-)
Mam dwa komlety kół z czujnikami i przy sezonowej wymianie kół muszę wprowadzać kody czujników do komputera w aucie.
Tak to w LS460 wygląda. W GS podobno można zakodować dwa komplety kół i między nimi przechodzić.

Będę wdzięczny, jeśli możesz sprawdzić swój drugi kabelek, czy działa kodowanie czujników i mi go polecić :)
Krawcol82
Lex user
 
Posty: 103
Dołączył(a): 3 kwi 2014, o 23:47
Model Lexusa: LS460
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska

Re: Interfejs MVCI Xhorse z Allegro

Postprzez lu04kas » 29 kwi 2015, o 17:43

To tak od siebie dodam

http://www.ebay.co.uk/itm/latest-versio ... 461f5c1ca9

Jakby co to pomogę sciągnąć do PL-u.
Avatar użytkownika
lu04kas
Lex user
 
Posty: 20
Dołączył(a): 25 lut 2015, o 21:23
Model Lexusa: GS430
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: HULL,UK

Re: Interfejs MVCI Xhorse z Allegro

Postprzez Krawcol82 » 29 kwi 2015, o 20:41

markami napisał(a):Myślec że do tego wystarczy to:
http://allegro.pl/interfejs-mini-vci-to ... 06041.html i oprogramowanie Techstream

Wysłałem zapytanie do Sprzedawcy-odpisał, że interfejs nie ma możliwości kodowania czujników ciśnienia w kołach :(

lu04kas napisał(a):To tak od siebie dodam

http://www.ebay.co.uk/itm/latest-versio ... 461f5c1ca9

Jakby co to pomogę sciągnąć do PL-u.

Czy ten interfejs jest przez Ciebie przetestowany??? Jest możliwość kodowania czujników ciśnienia???
To jest niby w zasadzie to samo, co ten na allegro za 1200zł-tutaj taniej.
Krawcol82
Lex user
 
Posty: 103
Dołączył(a): 3 kwi 2014, o 23:47
Model Lexusa: LS460
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska

Re: Interfejs MVCI Xhorse z Allegro

Postprzez lu04kas » 30 kwi 2015, o 02:52

Niestety nie testowałem tego urządzonka i nie mogę powiedzieć czy koduje czy nie. Ja mam mini vci ale ten xhorse jest w dobrej cenie i swoją drogą warto mieć go "pod ręką"
Avatar użytkownika
lu04kas
Lex user
 
Posty: 20
Dołączył(a): 25 lut 2015, o 21:23
Model Lexusa: GS430
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: HULL,UK

Re: Interfejs MVCI Xhorse z Allegro

Postprzez LinkPL » 30 kwi 2015, o 08:11

To są dokładnie takie same urządzenia tylko w innych opakowaniach ...

Zobaczę jak ma się sprawa z drugim kablem. Nie jest to regułą w tych kablach, bo czasami przy większej ilości prób, lub przy różnych samochodach różnie to działa. Także nie jest powiedziane, że jeśli u mnie nie działa to u Ciebie również nie będzie ... niestety taka prawda ... ;)


Sprawdzę i dam znać.
Link
Avatar użytkownika
LinkPL
Lex Maniak
 
Posty: 794
Dołączył(a): 9 lis 2010, o 00:59
Lokalizacja: Iłża
Model Lexusa: Kia Optima SW GTline, T4Runner
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Iłża

Re: Interfejs MVCI Xhorse z Allegro

Postprzez Krawcol82 » 30 kwi 2015, o 19:48

Myślę, że to może się komuś przydać:

http://www.clublexus.com/forums/ct-200h ... tream.html

W tym temacie zawarta jest istotna informacja-należy szukać kabla, który ma firmware 2.0.4, bo tylko on będzie mieć pełną funkcjonalność i będzie działać z najnowszymi autami.
Krawcol82
Lex user
 
Posty: 103
Dołączył(a): 3 kwi 2014, o 23:47
Model Lexusa: LS460
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska

Następna strona

Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości