GS mk3 S19- czujniki ciśnienia opon

Wszystko co związane z problemami w układzie elektrycznym.

GS mk3 S19- czujniki ciśnienia opon

Postprzez Sebek » 23 lut 2016, o 15:40

Krótko i na temat- jak wyłączyć czujniki cisnienia kół?

W nowo zakupionych kołach posiadam miejsce na montaż wentylnicy na środku koła- wyklucza to założenie oryginalnego czujnika koła.

W ASO w komputerze nie ma opcji wyłączenia tych czujników- system auta widzi to jako "system bezpieczeństwa" którego nie można dezaktywować.

Jakieś pomyły? Ktoś to przerabiał? Może linki do for z USA?
Avatar użytkownika
Sebek
Lex user
 
Posty: 193
Dołączył(a): 24 mar 2014, o 02:25
Model Lexusa: 3GS
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa

Re: GS mk3 S19- czujniki ciśnienia opon

Postprzez luxus » 23 lut 2016, o 20:21

Najprostsza sprawa to chyba wsadzić luzem do schowka? :)
Avatar użytkownika
luxus
Lex Maniak
 
Posty: 704
Dołączył(a): 21 wrz 2010, o 17:03
Lokalizacja: JAWORZNO-ŚLĄSK
Model Lexusa: IS200 2GS300 2GS430
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: JAWORZNO-ŚLĄSK

Re: GS mk3 S19- czujniki ciśnienia opon

Postprzez Sebek » 24 lut 2016, o 13:51

luxus napisał(a):Najprostsza sprawa to chyba wsadzić luzem do schowka? :)


nie ma takiej opcji- zczytują ciśnienie- a najmnijesze to 2,2 -poniżej tego awaria: wyskakujący non stop komunikat na komputerze, świecąca się kontrolka + irytujący dzwięk.
Avatar użytkownika
Sebek
Lex user
 
Posty: 193
Dołączył(a): 24 mar 2014, o 02:25
Model Lexusa: 3GS
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa

Re: GS mk3 S19- czujniki ciśnienia opon

Postprzez klexus » 24 lut 2016, o 21:18

gdziś widziałem na youtube koleś miał taką puszkę tam wrzucił czujniki nabił powietrza i po problemie.
ASO powinno mieć możliwość wyłączenia tego.
Avatar użytkownika
klexus
Lex Master
 
Posty: 1747
Dołączył(a): 21 wrz 2010, o 17:01
Lokalizacja: Śląsk
Model Lexusa: GS 300
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Silesia

Re: GS mk3 S19- czujniki ciśnienia opon

Postprzez DawGad » 15 mar 2017, o 20:05

Odgrzewamy kotleta. Chyba jednak jest opcja wyłączenia, a raczej nie załączenia czujników w kołach. Mianowicie w moim przypadku po wymianie akumulatora na nowy (samochód stał z wybudowanym/rozpiętym aku około 10min) oraz po wymianie kół na letnie bez czujników nie wyświetla błędu! Co prawda przejechałem nie wiele kilometrów od zmiany kół ale samochód był kilkakrotnie załączany i wyłączany CHECK COMPLETE i w drogę bez czerwonego trójkąta :)

Czyli może receptą jest odłączenie klem na ok 10min ?
Avatar użytkownika
DawGad
Lex Driver
 
Posty: 377
Dołączył(a): 16 lis 2012, o 17:30
Model Lexusa: IS200 >> GS430 mkIII
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gliwice

Re: GS mk3 S19- czujniki ciśnienia opon

Postprzez Pe_pe » 15 mar 2017, o 23:04

Nie, miałem tak samo i w końcu wywala błąd. Co ok. 200km system sie aktualizuje i pokaże sie błąd.
Pe_pe
Lex user
 
Posty: 152
Dołączył(a): 3 lis 2013, o 20:52
Model Lexusa: Gs430 mkIII, Rx400h, Sc430
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: WOT

Re: GS mk3 S19- czujniki ciśnienia opon

Postprzez thepowerofbeams » 15 mar 2017, o 23:25

bez obejscia...

te adaptery to dobre rozwiązanie....
Avatar użytkownika
thepowerofbeams
Lex user
 
Posty: 247
Dołączył(a): 4 gru 2016, o 22:47
Model Lexusa: szukam
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: zach-pom

Re: GS mk3 S19- czujniki ciśnienia opon

Postprzez zak640 » 16 mar 2017, o 11:31

Dla tych, którzy mają koło zapasowe dojazdowe, proponuję tam zamontować czujniki na opasce zaciskowej. Tak zrobiłem, gdy miałem GS-a. Aby nie wiercić dodatkowych otworów w feldze, to w LS-ie, czujniki mam zamontowane w każdym kole, też za pomocą opasek zaciskowych.
Załączniki
DSC_0654.JPG
DSC_0654.JPG (129.08 KiB) Przeglądane 3987 razy
DSC_0652.JPG
DSC_0652.JPG (105 KiB) Przeglądane 3987 razy
Avatar użytkownika
zak640
Lex user
 
Posty: 94
Dołączył(a): 12 sie 2015, o 08:54
Model Lexusa: LS600hL
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Londyn

Re: GS mk3 S19- czujniki ciśnienia opon

Postprzez DawGad » 16 mar 2017, o 11:42

dobry patent
Avatar użytkownika
DawGad
Lex Driver
 
Posty: 377
Dołączył(a): 16 lis 2012, o 17:30
Model Lexusa: IS200 >> GS430 mkIII
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gliwice

Re: GS mk3 S19- czujniki ciśnienia opon

Postprzez Riki » 16 mar 2017, o 12:01

Jest opcja nie włączenia czujników :) Ja mam tak zrobione u siebie z punktu użytkownika nie idzie tego zrobić, ale serwisu tak
Avatar użytkownika
Riki
Lex Driver
 
Posty: 481
Dołączył(a): 20 paź 2013, o 23:24
Model Lexusa: is 200
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Krasnystaw

Następna strona

Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: skyglobe i 5 gości