Komputer do GS300 Pomocy!!

Wszystko co związane z problemami w układzie elektrycznym.

Komputer do GS300 Pomocy!!

Postprzez Lex Luthor » 23 sie 2016, o 10:57

Panowie mam problem. Otoz chcialbym "wejsc" na komputer zeby mi zdiagnozowal pare rzeczy ale doslownie nikt w okolicy nie dysponuje koncowka/wejsciem do mojego modelu. Mowia, ze to amerykanska wersja a 95% ma typowki i dupa blada. Poradzcie cos, bo mnie po prostu trafi takie szukanie i lapanie po kablach dlaczego piszczy. Moze sa jakies przejsciowki/reduktory etc??? Da sie jakos wejsc? Model GS300 Mk1. Normalnie tragedia wszedzie to samo - brak koncowki. ( z gory: ASO odpada)
Lex Luthor
Lex user
 
Posty: 103
Dołączył(a): 10 lip 2015, o 10:26
Model Lexusa: GS300 MKI
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Biłgoraj

Re: Komputer do GS300 Pomocy!!

Postprzez Miłosz » 23 sie 2016, o 11:32

Masz seryjne złącze ? Czy moze ktoś wrzucił coś na wzór block obd ? Musi być możliwość podpięcia, na pewno jest jakiś interfejs co to złapie. Wrzuć wyraźne zdjęcie jak wygląda Twoje złącze.
Miłosz
Lex Master
 
Posty: 1485
Dołączył(a): 29 lut 2016, o 14:59
Model Lexusa: is220d
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Trójmiasto

Re: Komputer do GS300 Pomocy!!

Postprzez Lex Luthor » 24 sie 2016, o 08:42

Lex Luthor
Lex user
 
Posty: 103
Dołączył(a): 10 lip 2015, o 10:26
Model Lexusa: GS300 MKI
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Biłgoraj

Re: Komputer do GS300 Pomocy!!

Postprzez Miłosz » 24 sie 2016, o 08:55

Potrzebujesz adaptera do mvci czyli kupujesz/organizujesz to

Obrazek

i do tego taki oto adapter

Obrazek
Drugi od lewej.

Najlepiej jakbyś kupił całość od jednego sprzedawcy. Szukaj w chinach na aliexpres. Czasem ten interfejs z pierwszego zdjęcia można kupić z kompletem adapterów. Na ceny oryginałów nie patrz bo mogą i 2000 zł kosztować. Ja za swojego klona dałem 120 zł. Podejrzewam że w 200 zł się zmieścisz.
Miłosz
Lex Master
 
Posty: 1485
Dołączył(a): 29 lut 2016, o 14:59
Model Lexusa: is220d
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Trójmiasto

Re: Komputer do GS300 Pomocy!!

Postprzez Lex Luthor » 24 sie 2016, o 08:58

Dzieki, uratowales mi zycie :D Powiedz jeszcze jak to sie fachowo nazywa z pelna nazwa zebym wiedzial czego szukac. jakis konkretny symbol, nazwa kodowa...
Masz moze jakis namiar, np tam gdzie brales?

//To u gory namierzylem, o takie? https://pl.aliexpress.com/item/Free-Shi ... 7c705c3f29

Ale te koncowki teraz...ta 2 fotka z jakiej to aukcji na ebayu?
Lex Luthor
Lex user
 
Posty: 103
Dołączył(a): 10 lip 2015, o 10:26
Model Lexusa: GS300 MKI
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Biłgoraj

Re: Komputer do GS300 Pomocy!!

Postprzez Miłosz » 24 sie 2016, o 09:21

Kup komplet od jednego sprzedawcy , najlepiej się skontaktuj przez maila, podeślij mu też foto swojego złącza żeby było 100% pewności. Ja kupowałem do isa mk2. I dostałem też 1 adapter gratis , który w sumie do mnie nie jest potrzebny, brałem z allegro.
Szukaj MVCI, tylko też dopytaj albo doszukaj od którego roku techstream lata z z modelami gs300, ja czytałem że chyba od 1995-1996 roku działa.
Miłosz
Lex Master
 
Posty: 1485
Dołączył(a): 29 lut 2016, o 14:59
Model Lexusa: is220d
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Trójmiasto

Re: Komputer do GS300 Pomocy!!

Postprzez Lex Luthor » 24 sie 2016, o 09:33

Czyli pytac generalnie o "adapter MVCI i koncowke"? Sorry ale jestem kompletnie zielony w tych kwestiach i nie wiem jak sformulowac pytanie, zeby ktos wiedzial o co konkretnie pytam. Bo rozumiem, ze jak bede mial koncowke i adapter to wtedy moge sie udac do kogos kto ma komputer z programem diagnostycznym i on sie bedzie w stanie podpiac?

Mozesz podac zrodlo tej fotki2? Chodzi mi, ze moze jest tam nazwa tego typu zlacza, z tego co widze to nazywa sie DLC2?
Lex Luthor
Lex user
 
Posty: 103
Dołączył(a): 10 lip 2015, o 10:26
Model Lexusa: GS300 MKI
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Biłgoraj

Re: Komputer do GS300 Pomocy!!

Postprzez Miłosz » 24 sie 2016, o 09:39

Musisz kupić INTERFEJS MVCI i ADAPTER. Mój zestaw wygląda tak

Obrazek

Po lewej interfejs mvci po prawej adapter ( z którego nie korzystam ).

Za pewne z interfejsem dostaniesz oprogramowanie i możesz sam sobie to zainstalować, albo poprosić kogoś żeby to zainstalował na swoim czy innym kompie.
Miłosz
Lex Master
 
Posty: 1485
Dołączył(a): 29 lut 2016, o 14:59
Model Lexusa: is220d
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Trójmiasto

Re: Komputer do GS300 Pomocy!!

Postprzez Lex Luthor » 24 sie 2016, o 09:47

Dzieki! Szukam, ale jest problem, bo mam klopoty z ustaleniem nazwy kodowej tego polokraglego zlacza. Ta fotka wyzej z aukcji ebay, mozesz wklaic cala aukcje? Moze tam bdzie nazwa, aliexpres nie reaguje na DLC2
Lex Luthor
Lex user
 
Posty: 103
Dołączył(a): 10 lip 2015, o 10:26
Model Lexusa: GS300 MKI
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Biłgoraj

Re: Komputer do GS300 Pomocy!!

Postprzez Lex Luthor » 24 sie 2016, o 09:56

Wyglada na to, ze jestem w ciemnej dupie, bo nie idzie namierzyc tego dziwnego zlacza.
Lex Luthor
Lex user
 
Posty: 103
Dołączył(a): 10 lip 2015, o 10:26
Model Lexusa: GS300 MKI
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Biłgoraj

Następna strona

Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości