Ku przestrodze
Zakłócenia bez dotykowego systemu — inteligentna karta.
Kiedyś kupiłem kamer DOD rc500 dual tzw wideorejestrator. Zamontowałem wraz z serwisem (oni pociągnęli kable oryginalne z zestawu . Ostatnim tygodniami okazało się ze karta nie zawsze działa, drzwi się nie otwierają / nie zamykają lub też mamy komunikat iż brak klucza . Wizyta ASO i nasze wspólne poszukiwania wykazały iż kabel zasilający tylna kamera "sieje" zakłócenia które to powoduje wadliwe działanie systemu karty, o dziwo nawet jak wyłączę zasilanie głównej kamery. Główna kamera pracuje na kondensatorze kilka sekund. Kable ma około 8 metrów wykorzystanych może jest z 4m. Produkcja chiny albo inny Wietnam. Efekt muszę ekranować kable ściągnąć po raz kolejne podsufitkę w nowym aucie ...kamera niby premium

zender
update 5/12/2017
przeprowadziłem dziś swoje test na życzenie sprzedającego kamery, i co prawda nie do konica obydwoje jesteśmy 100% penie ale wygląda na to ze równo dobrze winowajca może być back kamera. System karty nie działa poprawienie jak back kamera jest zasilana. System działa poprawienie nawet jeżeli kable zasilający back kamerę jest podnapięciem jednak back kamera jest odpięta.
Obecnie informacja przekazana do dystrybutora na Polskę......czekamy wraz z sprzedającym na odpowiedź .
zender