Podzielę się swoimi doświadczeniami z zabawy z ww procedurą:
Przeprowadzałem ja wg dokumentu z linku ( z pominięciem podpinania interface'u diagnostycznego).
Problemem z jakim nie mogłem sobie poradzić to zakończenie procedury (wyłączenie zapłonu a następnie po 5s ponownie włączenie zapłonu i wymuszenie odpalenia silnika pedałem przyspieszenia). Silnik się włączał ale niestety nie gasł po ok 1minucie (czekałem 2-3min i nadal pracował).
Problemem był niedoładowany akumulator trakcyjny. Nie wiem czy to normalne ale mój akumulator trakcyjny podczas jazdy pozamiejskiej doładowuje się do 6/8.
7 kreskę udało mi się doładować dopiero w ruchu miejskim doładowując akumulator podczas hamowania.
Jak już miałem 7/8 baterii to rozpocząłem procedurę. Po pierwszych 30s trzymania hamulca i pedału przyspieszenia akumulator naładował się do 8/8 (full) ale po wyłączeniu zapłonu i ponownym włączeniu po 5s i uruchomieniu silnika powinien zgasnąć sam ale tak się nie działo. Dopiero po przy trzecim razie przejścia procedury zadziałało. Odnoszę wrażenie, że kluczowe jest doładowanie akumulatora na full. Przypuszczam, że jeśli doładowałbym akumulator na full w ruchu miejskim to procedurę zakończyłbym za pierwszym razem.
Powodzenia dla osób próbujących.
Nie znam jeszcze efektów swojej pracy

. Będę testował czy coś się zmieniło na tygodniu.