Problem Klimatyzacja (IS 200 )

Wszystko co związane z problemami w układzie elektrycznym.

Problem Klimatyzacja (IS 200 )

Postprzez pyntla » 28 sty 2018, o 22:16

Witam
Mam problem z klimą. Układ po serwsie(osuszeniu, nowy czynnik i olej etc ktore robi maszyna), szczelny. Po nacisnieciu przycisku A/C nic oprócz diody sygnalizującej się nie dzieje.
Idąc dalej:
-bezpiecznik cały
-przekaźnik z pod maski raczej wykluczony, bo podmieniałem z innymi
-z rzeczy takich, które sam ustaliłem: nie dochodzi napięcie do sprężarki, wentylatory działają,
po podaniu na krótko, sprężarka działa, układ działa, po chwili leci zim1ne powietrze, przewody jeden cieply drugi prawie zamarza czyli ok,
-po podłączeniu kompa wyskoczył jakis stary błąd o niskiej ilosci czynnika w układzie (370g), spręzarkę można uruchomic ręcznie z testu, jednak do samego systemu klimy nie mozna wejsc. Komputer to delphi przez USB. Póki co do innego nie miałem dostępu.

Walnięty komp? Usterka panelu od A/C?
Każda wskazówka mile widziana
pyntla
Nowy lex user
 
Posty: 5
Dołączył(a): 19 paź 2017, o 09:21
Model Lexusa: is 200
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Opole Lubelskie

Re: Problem Klimatyzacja (IS 200 )

Postprzez brat_z » 29 sty 2018, o 10:22

Może czujnik ciśnienia walnięty?
Avatar użytkownika
brat_z
Lex user
 
Posty: 277
Dołączył(a): 26 lut 2015, o 15:56
Model Lexusa: is200
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa

Re: Problem Klimatyzacja (IS 200 )

Postprzez pyntla » 2 lut 2018, o 22:53

Sprawdzany po omacku na krótko, czyli na zasadzie zworki
pyntla
Nowy lex user
 
Posty: 5
Dołączył(a): 19 paź 2017, o 09:21
Model Lexusa: is 200
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Opole Lubelskie


Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość