GS400 mk2 99' zgasł w trakcie jazdy i nie odpala

Wszystko co związane z problemami w układzie elektrycznym.
ODPOWIEDZ
KorestiO
Nowy lex user
Posty: 16
Rejestracja: 23 cze 2017, o 03:20
Model Lexusa: GS400 mk2 99'
Skąd:: Legnica
Kontakt:

GS400 mk2 99' zgasł w trakcie jazdy i nie odpala

Post autor: KorestiO »

Piszę w tym dziale bo wydaje mi się, że jest to usterka elektryczna.

Lexus zgasł w trakcie jazdy po czym przy próbie odpalenia kręci tylko rozrusznik, ale auto nie zapala. Cały czas pali się kontrolka od immo na obu kluczykach, które posiadam. Jeden z tych kluczyków dorobiłem z tydzień temu i nie było z nim żadnych problemów. Ogólnie wszystko zaczęło się przedwczoraj gdy zgasł mi przy ruszaniu ze świateł ale po tym odpalił na strzała i pojechałem dalej. Dzisiaj rano też miałem problem z odpaleniem, ale po zdjęciu klemy akumulatora i resecie auto odpaliło. Od razu udałem się do mechanika, który po podłączeniu się pod auto stwierdził, że nie ma żadnych błędów po czym z godzinę później zgasł na amen. Odpinałem aku, próbowałem inny kluczyk i nic. Na początku podejrzewałem, że może filtry od gazu są tak zawalone, że nie daje rady przy niskich obrotach pompować paliwa, ale filtry zostały wczoraj wymienione i została dostrojona instalacja.
Ma ktoś jakiś pomysł co to może być? Sprawa dosyć pilna bo auto musiałem zostawić na jakimś parkingu kilka km od mojego domu. Jedynie wyjąłem akumulator do ładowania bo po 3 godzinach walki zaczął powoli siadać.

Pozdrawiam i liczę na wszą pomoc :( :( :( :(
panPrzemek
Lex user
Posty: 145
Rejestracja: 19 lis 2017, o 23:08
Model Lexusa: Gs450h
Skąd:: Jarosław
Kontakt:

Re: GS400 mk2 99' zgasł w trakcie jazdy i nie odpala

Post autor: panPrzemek »

Moim zdaniem to wina immo i w tym kierunku najpierw bym poszedł
KorestiO
Nowy lex user
Posty: 16
Rejestracja: 23 cze 2017, o 03:20
Model Lexusa: GS400 mk2 99'
Skąd:: Legnica
Kontakt:

Re: GS400 mk2 99' zgasł w trakcie jazdy i nie odpala

Post autor: KorestiO »

Krótko mówiąc wyjać kompa i do elektryka?
panPrzemek
Lex user
Posty: 145
Rejestracja: 19 lis 2017, o 23:08
Model Lexusa: Gs450h
Skąd:: Jarosław
Kontakt:

Re: GS400 mk2 99' zgasł w trakcie jazdy i nie odpala

Post autor: panPrzemek »

On nadal nie odpali?
KorestiO
Nowy lex user
Posty: 16
Rejestracja: 23 cze 2017, o 03:20
Model Lexusa: GS400 mk2 99'
Skąd:: Legnica
Kontakt:

Re: GS400 mk2 99' zgasł w trakcie jazdy i nie odpala

Post autor: KorestiO »

Niestety nie, ale po całym dniu szukania udało mi się znaleźć speca który się tego podejmie. Wiekszosc na słowa Lexus z 99' dostawala spazmów i konwulsji. Zobaczymy co z tego będzie. Po swietach auto powinno być na chodzie.

@EDIT:
Spec przyjechał po auto i finalnie naprawił je na parkingu, na którym stało! :) Szukał, szukał i znalazł, przekaźnik sterownika silnika :) Koszt 16zł + 100zł usługa. Już w głowie liczyłem te miliony monet wiec przyjemna niespodzianka. Fura śmiga aż miło :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Majestic-12 [Bot] i 1 gość