Piszcząca przetwornica swiateł
-
- Lex user
- Model Lexusa: Gs450h
- Kontakt:
Re: Piszcząca przetwornica swiateł
Zawsze tak piszczy a dwa zarniki do wymiany, koszt ok 400 zł jak u mnie ostatnio, te same objawy
-
- Lex user
- Model Lexusa: LS400, IS200T
- Kontakt:
Jw
Umierający ksenon lubi się "wyłączać"
Umierający ksenon lubi się "wyłączać"
-
- Lex user
- Kontakt:
Ja też wcześniej nie zwracałem uwagi na ten pisk ale kiedy zacząłem się interesować światłami a konkretnie kiedy spaliła mi się jedna postojowka to zauważyłem to przy zgaszonym silniku a włączonych światłach, też się zdziwiłem ale akurat kolega podjechał do mnie busem i go zapytałem to pokazał że u niego jest tak samo i że każdy ksenon piszczyscotti pisze:@ Przemek
Odnoszę wrażenie że wcześniej nie piszczały, jeśli tak to niech mnie poprawią inni użytkownicy Gs-a
Podepnę jeszcze pytanie.
Przeglądałem teraz żarniki i niby edytowane dla GS-a to barwa 4800K Znalazłem jedna z inna barwą tj 6000K Czy takie mogą być, jaki jest ewentualnie przedział barwy?
Ja u siebie założyłem osramy d4s 4150, barwa jest jaśniejsze, bielsza niż np 4800k a 6000k to już chyba przesada i polecam
-
- Moderator
- Model Lexusa: Lexus
- Kontakt:
Jeśli zależy Ci na widoczności to bierz 4800K.
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: GS300 MkII
- Kontakt:
Wszystko jest szczelne, nie ma jakichś zabrudzeń na stykach? Przetwornica lubi piszczeć jak jest słaba masa.
Alkohol niszczy skórę........głównie na kolanach i łokciach.
-
- Lex user
- Kontakt:
No tak, mi chodziło o to, że na zgaszonym silniku to dostrzegłem, co nie zmienia faktu, że piszcza cały czasscotti pisze:@ Przemek
Z tym że u mnie na chodzącym silniku tez piszczą. Już sam nie wiem co o tym sadzić