[IS200 MK1] OBD2 brak odczytów z ABS

Wszystko co związane z problemami w układzie elektrycznym.

[IS200 MK1] OBD2 brak odczytów z ABS

Postprzez Damian87 » 15 lis 2020, o 01:07

Łącze się programem Delphi ze sterownikiem ABS ale tam nie mogę nawet sprawdzić prędkosci poszczególnych kół, komunikat "proszę czekać" podejrzewam że coś jest nie tak od strony auta bo kiedyś nawet przy pomocy aplikacji ELM Scan bez problemu łaczyłem się z ABS-em.
Tylko co moze być nie tak? Cos z gniazdem OBD2? Jak sprawdzić czy wszystkie piny w gnieździe działają? Ktore są od ABS-u właśnie?
Avatar użytkownika
Damian87
Lex Driver
 
Posty: 687
Dołączył(a): 11 lip 2011, o 14:53
Model Lexusa: IS 200
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: łódzkie

Re: [IS200 MK1] OBD2 brak odczytów z ABS

Postprzez Miłosz » 15 lis 2020, o 18:42

Odpowiedziałeś sam sobie w pierwszym zdaniu.
Miłosz
Lex Master
 
Posty: 1527
Dołączył(a): 29 lut 2016, o 14:59
Model Lexusa: Civic 2.2
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Trójmiasto

[IS200 MK1] OBD2 brak odczytów z ABS

Postprzez Damian87 » 16 lis 2020, o 12:09

Coś jest nie tak ale co? Dlatego pytałemnjak sprawdzić gniazdo obd2 żeby je wykluczyć..

Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
Damian87
Lex Driver
 
Posty: 687
Dołączył(a): 11 lip 2011, o 14:53
Model Lexusa: IS 200
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: łódzkie

Re: [IS200 MK1] OBD2 brak odczytów z ABS

Postprzez Miłosz » 16 lis 2020, o 19:39

Damian87 napisał(a):Łącze się programem Delphi
Miłosz
Lex Master
 
Posty: 1527
Dołączył(a): 29 lut 2016, o 14:59
Model Lexusa: Civic 2.2
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Trójmiasto

[IS200 MK1] OBD2 brak odczytów z ABS

Postprzez Damian87 » 16 lis 2020, o 21:03

[quote="Miłosz"][/quote]

?

Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
Damian87
Lex Driver
 
Posty: 687
Dołączył(a): 11 lip 2011, o 14:53
Model Lexusa: IS 200
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: łódzkie

Re: [IS200 MK1] OBD2 brak odczytów z ABS

Postprzez Miłosz » 16 lis 2020, o 21:59

Nie wiem jak to dosadniej napisać. Delphi to max do hulajnogi się nadaje i nie tej elektrycznej...
Miłosz
Lex Master
 
Posty: 1527
Dołączył(a): 29 lut 2016, o 14:59
Model Lexusa: Civic 2.2
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Trójmiasto

Re: [IS200 MK1] OBD2 brak odczytów z ABS

Postprzez blue » 17 lis 2020, o 12:47

Spróbuj elm scan Toyota (sklep Play). Jest tam wybór komputera ABS.
Avatar użytkownika
blue
Lex Master
 
Posty: 1002
Dołączył(a): 2 sty 2014, o 20:16
Model Lexusa: IS200 Sport
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków

[IS200 MK1] OBD2 brak odczytów z ABS

Postprzez Damian87 » 18 lis 2020, o 00:29

blue napisał(a):Spróbuj elm scan Toyota (sklep Play). Jest tam wybór komputera ABS.
Kiedyś tą aplikacją i elm327 łączyłem się z ABS-em a teraz tym samym zestawem też lipa..

Tzn. łączy ze sterownikiem ale wchodząc w zakładkę "data live/active test" nie mam nic do wyboru..

Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
Damian87
Lex Driver
 
Posty: 687
Dołączył(a): 11 lip 2011, o 14:53
Model Lexusa: IS 200
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: łódzkie


Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości