Is 200t opóźniony start klimatyzacjj
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: Is200t
- Kontakt:
Mam pytanie jak u was startuje panel kontroli temperatury? U mnie w is 200t mogę dokonywać zmian temperatury wewnętrznej po jakiś 30 sekundach po starcie silnika?.
- _3rd
- Lex user
- Model Lexusa: IS200t
- Kontakt:
Re: Is 200t opóźniony start klimatyzacjj
U mnie regulacja działa od razu po uruchomieniu silnika
-
- Nowy lex user
- Kontakt:
Dzięki 3rd 
Ja mam auto kilka dni, więc dopiero je poznaje. Wydawało mi się na początku, że startowała zaraz po uruchomieniu silnika, ale nie byłem pewny.
W chwili obecnej klima jak i panel klimatyzacji działają jak najbardziej poprawnie. Jedyny problem jaki mam to opóźnienie startu panelu sterowania klimatyzacja.
Zaraz po uruchomieniu silnika przez około 30sec świeci się kontrolka auto i na wyświetlaczu z temperaturą nie pojawiają się żadne wartości. Wygląda jakby panel klimatyzacji się uruchamiał i po chwili wszystko zaczyna działać i później działa już bez zarzutu.
Podmieniłem przekaźnik od klimatyzacji, ale niestety nie pomogło. Odłączyłem również aku na kilka minut, w celu zrestetowania, też nie pomogło.
Miał ktoś może podobny problem, albo jakiś pomysł co to może być?

Ja mam auto kilka dni, więc dopiero je poznaje. Wydawało mi się na początku, że startowała zaraz po uruchomieniu silnika, ale nie byłem pewny.
W chwili obecnej klima jak i panel klimatyzacji działają jak najbardziej poprawnie. Jedyny problem jaki mam to opóźnienie startu panelu sterowania klimatyzacja.
Zaraz po uruchomieniu silnika przez około 30sec świeci się kontrolka auto i na wyświetlaczu z temperaturą nie pojawiają się żadne wartości. Wygląda jakby panel klimatyzacji się uruchamiał i po chwili wszystko zaczyna działać i później działa już bez zarzutu.
Podmieniłem przekaźnik od klimatyzacji, ale niestety nie pomogło. Odłączyłem również aku na kilka minut, w celu zrestetowania, też nie pomogło.
Miał ktoś może podobny problem, albo jakiś pomysł co to może być?
- _3rd
- Lex user
- Model Lexusa: IS200t
- Kontakt:
Nie mam pojęcia czym to może być spowodowane, mam nadzieje, że ktoś inny pomoże
U mnie przez prawie 2 lata użytkowania tego samochodu nie zdarzyło mi się to ani razu.

-
- Nowy lex user
- Kontakt:
Na diagnostyce komputerowej wyskoczył błąd czujnika położenia klapy dolotu świeżego powietrza-prawdopodobnie to jest przyczyną.
Zostawię dla potomnych jakby ktoś miał kiedyś podobny problem.
Zostawię dla potomnych jakby ktoś miał kiedyś podobny problem.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: IS300h
- Kontakt:
Niestety borykam się właśnie z tym samym problemem. Czy skasowanie błędu pomogło czy potrzebna była jakaś naprawa?
Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka